Najbolji komadi namještaja za sezonu jesen zima 2020. i gdje ih nabaviti

Prije samo dva tjedna pisali smo vam o idejama osvježenja prostora nekim novim dekoracijama ili manjim komadima namještaja koji će vašoj kući ili stanu dati dašak svježine u trendu s godišnjim dobima pred nama. Danas vam donosimo nekoliko ideja o tome gdje biste mogli nabaviti takve komade te njihove cijene, a bez da uđete u minus na kreditnoj kartici.

Započnimo s detaljima poput ukrasnih jastučića, toplih pokrivača i deka, mirisnih svječica i ostalih sitnica koje će podignuti vaš dnevni boravak ili spavaću sobu u kojima ćete se odmah osjećati ugodnije, a vaš dom odisat će toplinom. Ukrasne jastučnice i jastuci detalji su koje možemo mijenjati vrlo često zbog njihovih prihvatljivih cijena. Za svako godišnje doba novi jastučići djelovat će osvježavajuće kao da ste potpuno preuredili dnevni boravak, a uz to, tko ne voli ugodnu I mekanu dekicu u zimskim mjesecima?

(slika 1 – ukrasna jastučnica s motivom lista, cijena: 49,95kn, Jysk)

(slika 2 – ukrasna kupola u koju možete staviti umjetno cvijeće, lampice ili neku zanimljivu figuricu, cijena: 99,90kn, Ikea)

(slika 3 – mekana dekica s motivom jelena, cijena: 159,99kn, Emmezeta)

Novo ogledalo u blagavaoni, dnevnom boravku ili hodniku uvijek je dobra ideja, pogotovo ako živite u manjem prostoru. Opće je poznato da ogledala pružaju osjećaj veličine prostora, a ako u moderno uređenom domu ubacite pokoji detalj tradicionalnijeg izgleda poput bakinog ogledala svakako će izgledati zanimljivije. Osim u dućanima, ovakve detalje svakako možete pronaći i u second hand dućanima ili na tržnicama poput one na Britanskom trgu u Zagrebu vikendom.

(slika 4 – zidno ogledalo boje zlata u baroknom stilu, cijena: 299,00kn, Momax)

Tabure dolazi od starofrancuske riječi tabur što u prijevodu znači bubanj, a javlja se još u 17.stoljeću kada je postao dio frrancuskog dvora. Danas su taburei prostranjeni komad namještaja koji najčešće koristimo u dnevnom boravku, a osim za sjedenje, pohranu stvari ili odmaranje nogu, uz današnji dizajn, tabure u dnevnom boravku može djelovati kao koristan komad ukrasa koji će gostima zapeti za oko.

(slika 5 – tabure u raznim bojama sa zlatnim podnožjem, cijena: 499,00kn, Kare)

(slika 6 – tabure u dvije nijanse zelene boje sa zlatnim ‘remenom’, cijena: 419,30kn, Prima namještaj)

Detalj koji je u posljednje vrijeme preplavio internet, a odgovara gotovo svakom stilu uređenja je i makrame. Ukoliko ga ne znate sami isplesti, na Etsy.com stranici možete naručiti razne gotove pletene oblike zanimljivih kombinacija boja koje će pristajati nekom od zidova u vašem domu. Vjerujte nam i da će ga primijetiti svatko tko uđe u vaš dom!

(slika 7 – makrame držač za biljke, cijena: cca 150,00kn, Etsy)

(slika 8 – makrame u obliku lišća, cijena: cca 850,00kn, Etsy)

Budite hrabri s bojama! Odaberite jedan komad namještaja i boju koja će dominirati tom prostorijom, bila ona žuta, zelena, bordo ili plava. Odmaknite se na korak od uobičajenog i sigurnog i sigurni smo da

nećete pogriješiti, a koje je najbolje vrijeme za kreativnost nego ono kada se izmjenjuju godišnja doba iz toplih u hladna.

(slika 9 – zelena ležaljka, cijena: 2.999,99kn, Emmezeta)

(slika 10 – crvena fotelja, cijena: 1.290,00kn, Momax)

(slika 11 – dobro nam poznata žuta fotelja, cijena: 1.299,00kn, Ikea)

Ponekad i samo jedna sitnica može učiniti da se osjećate bolje u svom domu, posebice kada ljetne dane i tople noći zamijene niske temperature i kiša na prozoru. Odmah ćete se bolje osjećati.

(cijene su preuzete s web stranica navedenih trgovina)

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu