10 najboljih ideja kupaonskih pločica

Mislite li da, samo zato što je kupaonica vrlo vjerojatno najmanja prostorija u vašem domu, ju nije zabavno dizajnirati, prevarili biste se! Igranje s pločicama odličan je način da prostoriji dodate svoju osobnost i kupaonicu pretvorite u mjesto za opuštanje i uljepšavanje, jer ipak je to savršena prostorija u kojoj možete eksperimentirati s trendovima.

Pogledajte naših 10 ideja za kreativno uređenje kupanice raznim vrstama pločica i pronađite idealnu kombinaciju za svoju kupaonicu.

1. Ove ružičaste pločice u ombre stilu pruža velik vizualni interes, tako da ostatak kupaonice može ostati moderan i svijetao. U kombinaciji nježno ružičaste taštine i prevelikih mramornih zidova, ova je kupaonica kao stvorena za kraljevsku obitelj.

2. Eksperimentiranje s pločicama ne mora značiti rad isključivo s odvažnim i jarkim bojama. Ova kupaonica ima svijetlosive šesterokutne pločice koje pružaju dovoljno teksture da daju dubinu prostoru, ali je i dalje minimalistička i moderna.

3. Ako vas više privlače bijele pločice, još uvijek možete eksperimentirati s dizajnom u svojoj kupaonici. Bijele pločice dolaze u mnogim oblicima, veličinama i dizajnu, a kada se raznolikosti spoje stvaraju zanimljiv prostor koji ne izgleda pretjerano ‘nagužvan’, već teksturiran i jedinstven.

4. Postoji ono nešto u klasičnim pločicama zbog kojih kupaonica izgleda šik i privlačno. Klasične penny pločice pružaju moderno rustikalni dojam u kombinaciji s drvetom i klasičnim zrcalima, baš kao u nekom sofisticiranom, starom hotelu.

5. Ova kupaonica koristi izuzetno velike pločice na zidu i crne detalje kao kontrast kako bi se neobični i mali prostor činio prostranije. Smanjivanjem broja linija velikim pločicama, zidovi kupaonice manje su opterećeni i daju više vizualnog prostora za podove s pločicama s uzorkom.

6. Ako ste ikada sanjali postati sirena, svidjet će vam se živahan uzorak pločica u obliku riblje ljuske koji i bojom pruža mediteransku atmosferu. Osjećajte se kao na odmoru svaki put kad se tuširate!

7. Ove cvjetne pločice hrabre su i kreativne. Ako imate potpuno prozirnu tuš kabinu poput ove, razmislite o svojim zidovima unutar tuša i odlučite se za izgled pločica koje neće ostati neprimjećene.

8. Pod od pločica s geometrijskim uzorkom koji se proteže sve do tuša, ne samo da prostor čini zanimljivijim, već ga vizualno proširuje i čini tuš gotovo nevidljivim, što kupaonici daje iluziju veće kvadrature.

9. Možda mislite da velikoj kupaonici treba puno dodataka za popuniti prostor, ali kad odaberete hrabru, teksturiranu pločicu, detaljima se nećete morati opterećivati. Ako imate puno praznog prostora za igru, odlučite se za vizualno zanimljive pločice koje ispunjavaju zidove ili pod i same po sebi su umjetničko djelo.

10. Pločice s trokutastim uzorkom, plavi zidovi i šareni detalji već su sami po sebi dovoljan razlog zašto biste željeli svo slobodno vrijeme provoditi u ovakvoj kupaonici, no dodate li prostoru naglasak u obliku kade u boji stvorili ste pravo šik i trendi remek djelo!

Priznajte, jeste li već krenuli mjeriti svoju kupaonicu i planirati preuređenje? Pustite mašti na volju i poigrajte se bojama, uzorcima i oblicima kao pravi umjetnik.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu