12 jednostavnih ideja za pohranu igračaka

Dječji kutak je, kažu, i najzabavniji kutak kuće, ali mogao bi vrlo lako biti i najneuredniji. Kako bi tome stali na kraj donosimo vam neke zanimljive, a jednostavne ideje kako za pohranu igračaka nakon igre. Bilo da živite u malom stanu ili prostranoj kući, bilo da je to samo jedan manji kutak u vašem domu ili čitava prostorija i puno kvadrata uskoro će sve biti uredno i na svome mjestu.

1. Kombinacija otvorenih polica i pletenih košara osim što izgleda zanimljivo nije niti cjenovno skupa ideja.

2. Napravite sjedeći prostor od dugih i četvrtastih polica unutar kojih se osim igračaka mogu nalaziti i knjige za male knjiške crviće.

3. Police s knjigama, autićima ili lutkama i jednim velikim mekanim jastukom savršena je ideja za male prostore.

4. Ako je vaše dijete mali kreativac ovo je odlična ideja za pohranu svih bojica, pastela, ljepila, papira, plastelina, šljokica i ostalog.

5. Vreća s odjeljcima za cipele ne mora organizirati samo vašu obuću već i plišane igračke vaših najmlađih članova obitelji.

6. Prozirne plastične kutije uvijek su dobra ideja, ali ako na njih nalijepite sličice igračaka koje ide u koju kutiju djeci će biti još lakše pospremiti igračke na pravo mjesto.

7. Ukoliko imate veliku prostoriju namijenjenu samo djeci I njihovom slobodnom vremenu odredite svaki kutak prostorije za određenu vrstu zabave – kuhinja, radionica, stol za crtanje, fotelja za čitanje, itd. i koristite metalne košare učvršćene na zidovima u različite svrhe igre.

8. Ukrasne teglice za cvijeće mogu savršeno poslužiti i za olovke, bojice, kredu…

9. …baš kao i staklenke u kojima inače držite suhe kolačiće, tjesteninu, brašno ili šećer.

10. U dječjoj sobi i ladičari se mogu lijepo ukomponirati u kutak za igru i pohranu igračaka.

11. Još jedno idealno 2u1 rješenje za plišane igračke je i tzv. bean bag, platnena vreća sa zatvaračem u koju možete natrpati sve plišane igračke i osim što ste uredili sobu stvorili ste i udobnu ležalju ili tabure za vašeg klinca.

12. Iskoristite police za knjige i druge sitnice iz dnevnog boravka u dječjoj sobi za pohranu njihovih najdražih igračaka što će izgledati jednako trendi koliko i korisno.

Uključite djecu u odabir kutija, teglica, polica, vreća koje imate namjeru kupiti za njihov mali ili veliki prostor. Uključite ih u DIY projekt kojeg ste se možda sjetili. Pustite i njihovoj mašti i kreativnosti na volju kako bi cijeli proces učenja pospremanja igračaka nakon igre bio što zanimljiviji, a oni se osjećali važno, uključeno i odgovorno. Dok vi uživate uz čašu vina u urednom okruženju nakon što djeca zaspu.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu