8 najskupljih nekretnina na svijetu u 2020. godini

Velikoj većini nas nedostupne, ali svejedno volimo zaviriti kroz njihova vrata i vidjeti zbog čega su toliko cijenjene! Ovo je samo 8 primjera nekih od najskupljih nekretnina na svijetu, uz koje možemo samo – maštati.

1. Antilia, Mumbai, India (2 bilijuna USD). Antilia je najveća i najskuplja nekretnina u privatnom vlasništvu izgrađena na svijetu. Visoka je 27 katova, prostrana oko 120 000 metara kvadratnih, ima tri heliodroma, garažu u koju stane 168 automobila, plesnu dvoranu, kazalište za 50 osoba, terasaste vrtove, spa i hram za molitvu. A to su samo neki od dijelova kuće koji ju čine toliko navjerojatnom. U vlasništvu je indijskog biznismena Mukesha Ambanija.

2. Villa Leopolda, Azurna obala, Francuska (750 milijuna USD). Villa Leopolda jedna je najvećih kuća na svijetu koja je uređena u antičkom stilu. Veličine je oko 90 000 metara kvadratnih, a na posjedu se nalazi još jedna, gostinjska kuća koja je veća od domova većine milijunaša svijeta. Villa Leopolda je poslužila kao set za snimanje Hitchcockovog filma Drž’te lopova iz 1955.godine, a u vlasništvu je brazilske filantropistice Lily Safra.

3. Osmo čudo svijeta, Los Angeles, SAD (250 milijuna USD). Osmo čudo je kuća veličine 12 000 metara kvadratnih, ima 12 spavaćih soba, 21 kupaonicu, 3 kuhinje, infinity bazen, spa, 5 barova, kino za 40 osoba, vinski podrum, kuglanu, teretanu, kolekciju skupocjenih automobila… Vlasnik ovog čuda od kuće je Bruce Makowsky, američki poduzetnik i investitor.

4. 18-19 Kensington Palace Gardens, London, UK (222 milijuna USD). Dva kućna broja čine ovu nekretninu jednom od najskupljih na svijetu, čemu ne odmaže ni činjenica da su joj među prvim susjedima princ William i Kate Middleton. Osim toga kuća je veličine 17 000 metara kvadratnih, uređena je u antičkom stilu, a ima 12 spavaćih soba, tursku kupelj, unutarnji bazen, parkiralište za 20 automobila i u vlasništvu je jednog od najbogatijih Indijaca prema Forbes-u, Lakshmi Mittal.

5. Manalapan rezidencija, Florida, SAD (195 milijuna USD). Ova prekrasna kuća na tri kata ima pogled na ocean i privatnu pješčanu plažu, a kažu da je kombinacija klasičnih i jazz stilova glazbe. Najzanimljiviji dijelovi unutrašnjosti su zasiguno akvarij zidovi i stropovi, ali i 24 kupaonice, 14 spavaćih soba, casino i 2 bazena, 2 prostorije za vino, crno i bijelo, naravno, teretanu, tenisko igralište, vrt leptira i vrt skulptura… Ako samo to nje dovoljno da Manalapan rezdencija bude na popisu 8 najskupljih nekretnina svijeta onda ne znamo što jest.

6. Seven the Pinnacle, Montana, SAD (155 milijuna USD). Za ljubitelje planina i skijanja ovo bi mogla biti kuća iz snova, možda i zbog činjenice što je Justin Timberlake jedan od susjeda, a možda i zato što ima vinski podrum, podno grijanje, nekoliko bazena, a do kuće će vas dovesti privatni ski lift. Ovo je najveća kuća u Yellowstone klubu, jedinom privatnom ski resortu na svijetu, a vlasnica joj je Edra Blixseth.

7. Swish Super Mansion, Kalifornija, SAD (88 milijuna USD). Svaki kutak ove super kuće izgrađenih je od skupocjenih materijala, a od luksuznih sadržaja ima umjetnički studijo, kućni kino, spa i parnu kupelj, knjižnicu, vinski podrum, sobu za bilijar, stakleni lift za automobile, 9 spavaćih soba i 15 kupaonica. Tko ne bi volio boraviti u ovakvom okruženju!

8. Imanje Casablanca, Cape Town, Južnoafrička Republika (35 milijuna USD). Još jedna od najskupljih nekretnina svijeta je i ova kuća s pogledom na Atlantski ocean koja ostavlja bez daha. Kuća može primiti čak 500 gostiju u svojim dvoranama za primanje. Mramorni podovi, pozlaćeni detalji, kristalni lusteri, 8 spavaćih soba, garaža za 14 automobila, kino za 18 osoba, spa, sauna, bazen i dvorana za skvoš su razlozi zbog čega je ovo jedna od najskupljih nekretnina u Africi i svijetu!

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu