Glazbeni kutak novi je ‘must have’ svakog doma u 2020.godini

Za sve glazboljupce, bez obzira bavite li se glazbom ili samo uživate u slušanju, obožavat ćete ove prostore nadahnute upravo – glazbom. Dobra vijest je ta da čak i ako nemate dovoljno prostora u svom domu, zapravo je iznenađujuće lako oblikovati cool kutak u kojem možete cijeniti svoje omiljene izvođače i pogled na najdraže instrumente.

Bio to samo kutak u stanu ili cijeli studio, uz neke od sljedećih primjera postignite pravu notu kada je riječ o uređenju vašeg doma.

1. Postoji li prazan kutak u vašem domu s kojim ne znate što biste učinili, napravite upravo glazbeni kutak, uz pomoć starinskog tepiha i biljaka stvorite ugođaj, a razni bongovi koje ste skupljali na putovanjima savršeno će odvojiti ovaj prostor od ostatka prostorije.

2. Vješanjem instrumenata na zid ne samo da imate priliku pokazati ih svakome tko uđe u vaš dom, već dobivate i dvostruku umjetnost na zidu jer su vizualno interesantni. Kao bonus dobivate više mjesta na podu koje možete utrošiti na, pogodili ste, ples!

3. Svirate li klavir ili piano, ili ste ga samo dobili u nasljedstvo i ne znate što biste s njim, pokušajte ga ukomponirati u dizajn vašeg doma. Pružit će prostoru dozu sofisticiranosti, a možda će nekada netko od vaših gostiju otkriti svoj skriveni talent i uljepšati atmosferu plešući prstima po crno bijelim tipkama.

4. Zid plave boje nije jedino što vam u vašem kućnom uredu može potaknuti želju za radom i veću produktivnost. Pridružite mu drveni klavir za dozu glamura i elegancije uz jednako takvu kožnu radnu fotelju jer kao što plava boja potiče produktivnost, tako glazba smiruje, a sam pogled na glazbeni instrument u današnje stresno doba dovoljan je kako biste svoj radni dan nastavili smireno i staloženo.

5. Duh ili vibra vašeg glazbenog kutka može stvoriti ili razbiti prostor. Zbog toga je uključivanje dekadentnih tkanina poput baršuna i jarkih boja odličan izbor kojim istovremeno miješate malo rock ‘n’ roll glama s hippy kulturom šezdesetih godina prošlog stoljeća.

6. Dan danas, još uvijek su vam draže ploče od CD-a? Na zid iznad svog gramofona objesite neke od najdražih naslovnica ploča u jednostavne okvire i u trenutku stvorite glazbeni kutak koji će privkačiti pažnju i poticati razgovor na sljedećem druženju s prijateljima.

7. Bio on moderan ili starinski, gramofon je danas jedan od hit detalja uređenja doma koji se traži bez obzira na to čuvate li još uvijek stare ploče ili ne. Gramofon će definitivno prostoru pružiti neki poseban štih davnih vremena koja bude uspomene kod starijih generacija, a zanimanje kod mlađih. Stavite ga na zanimljivo i upečatljivo mjesto u dnevnom boravku te okružite drugim glazbenim detaljima ovog ili prošlog stoljeća.

Ukoliko ne svirate neki instrument ovi inspirativni prostori će vas zasigurno nadahnuti da požurite kupiti gitaru, klavir, bubnjeve ili makar usnu harmoniku I naučite! Sigurni smo i da ćete požuriti u podrum izvaditi stare ploče i CD-e, postaviti zvučnike i urediti svoj glazbeni kutak u kojem će svaki ukućan uživati na svoj način jer glazba potiče kreativnost, smiruje i opušta, potiče sva područja dječjeg razvoja, te javljanje emocija.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu