Ideje za uređenje blagdanskog stola

Možda mislite da je prerano za božićne ukrase i priču o Božiću, ali priznajte, negdje duboko u sebi jedva ste čekali! Mnoge trgovine već su napunile police ukrasima za kuću i drvce, a oni organizirani pohrlili su u iste kako bi na vrijeme, bez stresa i financijskog šoka opremili svoj dom za nadolazeće blagdane koji će ove godine možda biti mrvicu drugačiji nego prijašnjih godina. Svakako se nadamo da će oko vašeg stola i ove godine sjediti vesela, zdrava i gladna obitelj. Upravo iz tog razloga danas vam donosimo ideje o tome kako pripremiti svoj blagdanski stol za jedan od najposebnijih dana u godini… Uređenje doma u rustikalnom stilu, kao što smo pisali o tome prije nekoliko dana, uzelo je poprilično zamaha u dizajnu interijera. Ukoliko je vaš dom uređen u tom stilu ili razmišljate o preuređenju prostora upravo u rustikalni stil, ovakav postav blagdanskog stola možda je test koji vam treba kako biste dobili osjećaj o njemu. Rustikalno postavljen blagdanski stol stvara posebnu toplu i ugodnu atmosferu. Zanimljiv detalj kojim ćete oduševiti su držači svjećica s oznakom imena za svakog člana obitelji ili prijatelja oko vašeg stola, a kasnije mogu poslužiti kao ukras i nakon Božića.

Bijelo zlatna elegancija na blagdanskom stolu uvijek je dobar izbor kao i mala crna haljina u ženskom ormaru s kojom nikada nećete pogriješiti. Bijeli stolnjak, bijelo posuđe, bijeli ubrusi možda zvuče dosadno i beživotno, ali u kombinaciji sa zlatnim priborom za jelo, nekoliko svijećnjaka i oznaka imena izgled stola poprimio je sasvim novi doživljaj. Sofisticirana jednostavnost obogaćena centralnim ukrasom, snježnom girlandom.

S tradicionalnog, nježnog i profinjenog na ultra moderno, funky i mladenačko. Crno bijelo u boji nije samo stari zabavno kulturološki TV magazin već i način na koji svom blagdanskom stolu možete dati dozu otkačenog. Žuta, jarko crvena, ružičasta ili tirkizna samo su detalji na crno bijelo pripremljenom blagdanskom stolu. Ukoliko se odlučite za ovakav postav stola držite se samo te jedne boje kako bi kontrast bio izraženiji. Papirnata drvca kao centralni ukras možete izraditi sami, a kuglice s imenima poslužit će i kao savršen božićni poklon svakom gostu.

Ukoliko ove godine niste u mogućnosti trošiti još i na posebne urase za dekoraciju stola i niste sigurni kako ga urediti s onime što već imate, to je u redu jer, sigurni smo da na tavanu ili u garaži imate dovoljno ukrasa za bor kojima biste mogli okititi još jedan ili dva. Zašto onda ne upotrijebiti te ukrase za uređenje blagdanskog stola? Centralna dekoracija od nekoliko borovih grančica za miris i kuglice u bojama kao dašak glamura! Vaš stol će izgledati nevjerojatno, a novčanik će ostati pun. Pribor za jelo privežite ukrasnom trakicom uz ubruse ili salvete uz još jedan minijaturni ukras i gotovi ste. Vaš stol je spreman za božićni ručak ili večeru, kao i za objavu na Instagramu.

Kod uređenja i pripreme blagdanskog stola sve je dozvoljeno. Tradicionalno ili moderno, minimalističko ili ekstravagantno, otkačeno ili elegantno, izbor je na vama i štogod odlučili najvažnije je to da se svi dobro zabavite, nasmijete, stvorite uspomene, uživate u jelu i piću, budete zajedno!

I zapamtite, nikada nije prerano za pripremu Božića. 🙂

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu