Ukrasite svoj dom da vam i Božićne vile zavide

Još je točno mjesec dana do Božića! Ukoliko niste dosad, nakon ovog članka punog ideja o uređenju doma za blagdane, sigurno ćete se baciti u kutije s ukrasima i započeti s prvim koracima ovogodišnje božićne čarolije – ukrašavanjem prostora.

S obzirom na činjenicu da smo većinu ove godine proveli upravo unutar svojih domova toplina božićnih ukrasa, promjena prostora u kojem boravite svaki dan više nego prijašnjih godina, miris kolača koje sada možete peći svaki dan i zvuk pjesama koje nas sjećaju na najljepše dane djetinjstva nikako ne može odmoći ako ove godine počnete s njima ranije nego inače.

Uz ovih nekoliko savjeta i ideja ukrasite svoj dom tako da vam i Božićne vile zavide, a Djed Božićnjak odluči ostati na ručku.

Prvi dojam naravno pružaju ulazna vrata. Drvene sanjke, plastični ili drveni sobovi, personalizirani Božićni otirač, vjenčić i pozdravna porukica svakoga će zaintrigirati do te mjere da ćete možda imati i nepozvane goste zbog primamljivog ulaza u vaš stan ili kuću.

Možda hodnik ispred ulaznih vrata dosad niste uređivali, ali zašto se ne biste poigrali s njim također? Tepih u bojama vašeg Božića, kutija puna ukrasa, natpis za zid ili vješalicu za kapute, a možete se poigrati i ‘uradi sam’ tehnikom pa par starih skija obojati i prefarbati u boju koju želite kako bi činile još jedan zanimljiv ukras ovog Božića.

Imate li dječju sobu ili živite u garsonijeri, božićno drvce u spavaćoj sobi još je jedna mogućnost kojoj možete dati oduška. Djeca će uživati u ukrašavanju vlastite sobe na svoj poseban, kreativan način, a lampice na boru koje svijetle cijelu noć pružit će dodatnu čaroliju.

Oni najhrabriji ubacit će pokoji ukras i u kupaonicu. Ove godine sve je dozvoljeno!

Dvije prostorije u stanu ili kući koje su nezaobilazne kada je riječ o uređenju i ukrašavanju prostora su naravno kuhinja s blagavaonom i dnevna soba. Girlanda s lampicama oko kuhinjskog prozora, mali vjenčići na naslonu stolica i pladanj s kolačima i šalicama s vrućom čokoladom za Djedicu vašoj će kuhinji podariti bajkovit prizor.

A kad smo već kod bajki, one najveće događaju se upravo oko drvca u dnevnoj sobi. Odlučili se za šareno, jednobojno, moderno ili tradicionalno, osim kuglica na bor ubacite u prostor i ukrasne jastučiće, pletene dekice, figurice Djedice ili Orašara, girlande oko rukohvata stepeništa, adventski vijenac, mnogo lampica i drugih raznih detalja.

Detalji su upravo ti koji pojačavaju božićnu čaroliju u ovo doba godine kada mrak pada već u popodnevnim satima, a vani je hladno i miriše na zimu. Detalji su ti kojima ćemo se obradovati kada ih kupimo ili napravimo, za koje ćemo pronalaziti posebno mjesto na koje ćemo ih izložiti. Detalji će upotpuniti vašu božićnu priču…

Pročitajte još

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu. Pomaže nam održavati naše domove čistima i urednima, ali kao...

Komentari

Povezano

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Vodič za odabir umjetničkih djela za dnevnu sobu

Ako mislite da vam dnevna soba izgleda nepotpuno ili...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu