10 biljaka koje svakom domu donose pozitivnu energiju i sreću

Biljke, kao i ljudi imaju određenu energiju, a znanost nam kaže da one zbilja čine razliku u našem domu. Primjerice, studija čistog zraka koju je sponzorirala NASA zaključila je da biljke pročišćuju zrak u zatvorenom prostoru od toksina poput formaldehida. Doduše nisu nam potrebne bilo kakve studije ili znanost da bismo sami zaključili koliko se bolje i smirenije osjećamo u prirodi, pa tako i ako smo okruženi biljkama u zatvorenom prostrou.

Donosimo vam popis biljaka za koje se vjeruje da donose pozitivnu energiju i sreću svakom domu. Osim što će lijepo izgledati u vašem domu, uvijek ju možete pokloniti članu obitelji ili prijateljima, pogotovo u nadolazećim blagdanima.

1. Ljiljan mira. Ova biljka prepoznaje toksine u zraku te ih procesom filtracije zraka uništava pa ispušta čisti kisik u prostor, vlaži zrak pa ga je dobro držati u spavaćoj sobi, pogotovo zato što mu odgovaraju tamniji i prostori u sjeni. Može biti odličan dar i za nečiji ured.

2. Areka palma. Impresivna veličina palmi čini ih izvrsnim pregradama unutar prostorije. Biljka je posebno dobra zbog svoje sposobnosti da eliminira ksilen i formaldehid iz zraka u vašem domu.

3. Ružmarin. Služi kao kulinarska biljka, međutim, ne samo da je izvrsnog okusa, već i pročišćuje zrak od štetnih toksina! Poznato je da poboljšava pamćenje, liječi nesanicu i podiže ljudima raspoloženje.

4. Orhideja. Za mnoge, orhideja je jedan od najljepših cvjetova na svijetu. Tijekom noći oslobađa kisik, pa će biti od najveće koristi u spavaćoj sobi. Pruža ugodan miris i poznato je da pospješuju čovjekovo raspoloženje ako ju samo i na brzinu pomirišete.

5. Lucky Bamboo ili Bambus sreće. Ova biljka dugo je bila simbol sreće i prosperiteta u mnogim azijskim kulturama. Nevjerojatno se lako održava i ne zahtijeva puno sunčeve svjetlosti. Savjetujemo vam da trsku stavite u staklenu posudu s vodom od 2-3 centimetra, te ga postavite na prikladno mjesto prema Feng Shui praksi, što bi bilo na jugoistočnu i istočnu stranu vašeg doma.

6. Drvo žada. Poznatije kao „Drvo novca“, ova biljka domaćinstvu donosi bogatstvo i prosperitet. Izvrsna je za sobnu biljku jer gotovo ne zahtijeva zalijevanje.

7. Fikus. Vrlo je dobar u pročišćavanju zraka, jer je poznato da iz zraka uklanja formaldehid, benzen i amonijak. Ova biljka voli puno svjetla, a jedna je od omiljenih kućnih biljaka u našim krajevima upravo zbog svog svojstva pročišćavanja zraka.

8. Afrička ljubičica. Biljka koja je simbol bogatstva, zato što joj latice nalikuju novčićima. Vjeruje se da držanje afričke ljubičice u prostoru poput ureda ili na stolu vašeg kućnog ureda može potaknuti bogatstvo.

Bright saintpaulias on natural background

9. Engleski bršljan. Osim što je lijep kao ukras na zidu, engleski bršljan ima i ljekovita svojstva. U drevnoj Grčkoj Hipokrat je koristio bršljan za sprečavanje opijenosti, smanjenje oteklina i kao anestetik. Sada je herbalisti koriste za liječenje respiratornih stanja, kao što je astma, jer je također jedan od pročišćivača zraka.

10. Drvo citrusa. Citrusi su feng shui dodatak kuhinji jer biljke koje nose voće simboliziraju obilje i zdravlje. S duhovne strane stablo limuna je simbol čišćenja, svježine i zacjeljivanja. Simbolizira obožavanje, predanost i romantiku, pa je i jedan od poklona koji možete pokloniti svom partneru.

Zašto ne pokušati dobre stvari potaknuti nečim jednostavnim poput biljke u vašem domu, svakako ne može škoditi, a pozitivne energije nikada nije previše.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu