Božićni detalji i ukrasi u vašem dvorištu – uradite ih sami!

Ako ste jedan od sretnika koji živi u kući ili ima stan s izlazom na dvorište, onda je ovo tema stvorena za vas. Osim uređenja unutrašnosti vašeg doma za blagdane, imate još mnogo prostora na kojem možete isprobati i pokazati svoje sposobnosti ukrašavanja – dvorišta!

Pogledajte nekoliko zanimljivih i možda ne toliko uobičajenih ideja kako ovog Božića imati najzanimljivije ukrašenu okućnicu i prilaz vašem domu koji će mamiti poglede susjeda i slučajnih prolaznika.

Nekada davno, kad smo bili djeca, velika većina nas posjedovala je svoje klizaljke, lijepe kožne, bijele s vezicama koje danas vrlo vjerojatno stoje negdje na tavanu i skupljaju prašinu. Zašto ih ne biste vratili u život kao jedan od ukrasa za vaša ulazna vrata ili trijem. Ako nemate svoje klizaljke, sigurni smo da ih možete nabaviti po prihvatljivim cijenama u nekoj od second hand trgovina.

Baš kao i drvene sanjke ili stare, neupotrebljive skije. Možda ih ima vaša baka, također negdje zaboravljene, a uz malo boje, laka ili šljokica, te poneki ‘uradi sam’ savjet mogu postati predivan komad zimskog i blagdanskog izgleda svakog dvorišta.

Fenjeri, nekoliko cjepanica za ogrijev i drvene kutije također su jedna od ideja koju možete iskoristiti za uređenje prostora ispred ulaznih vrata kuće ili sjenice u vrtu kojoj ćete podariti malo živosti dok ne dođu topli i sunčani dani. Ukoliko imate provedenu struju u dvorištu, možete ubaciti i malo čarolije uz lampice na drveću, ogradi ili toj istoj sjenici.

Što se dogodilo sa starim gumama od auta? Još uvijek ih niste iznijeli iz garaže i odnijeli na smetlište? Imamo rješenje za vas koje će uključiti nekoliko uprljanih ručica, ali zato neobično velike i zabavne ukrase za dvorište! Pustite kreativnosti na volju i pretvorite stare gume u velike vijence ili kuglice, bonbone ili ‘posude’ za biljke.

S obzirom da imate dvorište sigurni smo da imate i nekoliko starih tegla za cvijeće. Jeste li dovoljno kreativni da on njih napravite snjegovića? Što mislite o kartonskim kutijama koje će činiti velike ukrasne poklone u vašem vrtu ili dvorištu? Iste takve poklone možete izraditi i od drvenih daski, ako ste spretni s drvetom. Stari bicikl? Zašto ne iskoristiti i njega!

Osim potrebnih materijala za izradu ovih ukrasa, koji vas neće baciti u minus, a zabava je s druge strane zagarantirana, sve što vam treba je mašta, malo volje, vremena i ljubav prema Božiću! Ove godine slobodno si dajte oduška, uključite sve članove obitelji u izradu ukrasa i dobro se zabavite. Ne zaboravite na prigodnu glazbu i veliku šalicu vruće čokolade kada sve bude gotovo…

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu