Ukrasite svoj dom za Božić uz ideje hrvatskih lifestyle influencerica

Kada je riječ o idejama, kreativnosti, uradi sam projektima, većina nas inspiraciju pronalazi na internetu. Nismo svi za sve, pa nismo svi ni kreativni na isti način stoga nam u nekim područjima treba malo pomoći. Ovdje uskaču naše Insta-lifestyle influencerice s kojima se malo tko može mjeriti kada je u pitanju kreativnost! U svoj njihovoj različitosti jedno im je zajedničko – maštovitost, inovativnost i originalnost. Sve što proizađe kao rezultat njihovih projekata i rada deset prstiju na rukama posebno je i jedinstveno!

Ukoliko još uvijek ne znate tko su one (nemojte to reći naglas da vas čuju) imat ćete ih priliku upoznati kroz nekoliko ideja i savjeta za nadolazeće blagdane koje će podijeliti s vama (za puno puno više morat ćete posjetiti njihove blogove i Instagram profile).

Iva Šutić, koja se krije iza profila iwaiva, mama je skoro trogodišnjeg dječaka Lenona i ako je pitate što je najbolje opisuje, odgovorit će vam da su to definitivno organiziranost, jednostavnost i ljubav prema detaljima. “Mislim da je moj životni prostor najbolji odraz toga, kao i životni stil. Osim kad dođu blagdani, onda ne znam gdje bih od ideja, a svako slobodno vrijeme koristim da s mojim sinom (ili za njega) nešto stvaram i da se u tome dobro zabavljamo.”

U slučaju da ste minimalist kao Iva pogledajte čime i kako su Iva i mali Lenon ove godine uredili svoj dom. “Volim reći i vjerovati da sam sklona minimalizmu, a onda dođu blagdani i uvijek se nekako, za moj pojam, zanesem. No i dalje je to u neutralnim tonovima i volim da se uklapa u naš interijer, da je sve povezano i da ima smisla. Kod nas nema previše dekoracije jer mi prevelika količina stvari i ukrasa u prostoru stvara nemir. Bor već dugi niz godina kitimo početkom prosinca jer tako duže uživamo u blagdanskom duhu i svake godine biram dio novih kuglica koje upotpunim s nekima od prethodnih godina kako bi svake godine bio malo drugačiji. Uz pokoju prirodnu granu, adventski vijenac i par slatkih detalja.

”Ja sam vam čovjek od detalja. Uvijek ću se potruditi da pokloni budu simpatično upakirani, da su oni za djecu i njima zabavni, da s njih visi neki ručno izrađeni ukras, da na boru uvijek bude neka kuglica koja to zapravo uopće nije. Jedva sam dočekala da moj Lenon još malo naraste pa da i njegovi prstići budu u sve uključeni. Ove godine zajedno smo izradili ukrase od gustina i sode bikarbone s modlicama u obliku bora i zvjezdice, a uzbuđenje oko ukrašavanja bora ne mogu ni prepričati.”

Imate li i vi par malih znatiželjnih ručica koje vam u svemu žele pomoći, na Ivinom profilu uvijek ćete pronaći zanimljive ideje u koje možete uključiti i svoje najmanje ukućane.

Ledu Bosnić, kreativku iz Varaždina na Instagramu možete pronaći pod imenom ledaboss. Leda i njen muž vlasnici su obrta za izradu torbica Ekatrin Katrin, te žive u svojoj kući iz snova sa šminkericom Emily, Sfinks macom. Ledin stil sve je samo ne minimalistički kao Ivin, a ljubav prema ružičastoj boji shvatit ćete čim ugledate fotografije njenog doma. Savršena kombinacija rustikalnog i modernog može se vidjeti u svakoj prostoriji, a za sve je zaslužan Ledin kreativan duh. Osim ljubavi prema fotografiji, hrani, interijerima i modi, Leda uživa u konstantnim make-overima svog magičnog pinky doma, te uradi sam projektima.

Na jedan vrlo jednostavan i brz način uredila je svoju kuhinju za nadolazeće blagdane. Sve što vam treba je dugačka umjetna girlanda i ukrasne mašnice. Girlandu ljepljivom trakom pričvrstite oko prozora, a zatim ju ukrasite mašnicama. Rekli smo da je brzo i jednostavno. Više ovakvih ideja možete pronaći na Ledinom Instagram profilu ili blogu.

Matea Halilović ime je još jedne umjetničke duše i kreativne mlade žene, a pod istim imenom možete ju pronaći na Instagramu. Mašta, kao osnova stvaralaštva i raznovrsnih inovacija u svakodnevnom životu, mogla bi biti Mateino drugo ime. Već drugu godinu zaredom smišlja božićni projekt pod imenom #20xmasdiys. Pitate se što je to? Radi se postovima s DIY (do it yourself odnosno uradi sam) projektima koji obuhvaćaju izradu božićnih dekoracija, blagdansko uređenje interijera, ideje za darivanje, a nađe se tu i pokoji recept.

“Uživam u širenju dobrog raspoloženja i volim potaknuti druge da izrade nešto svojim rukama, da uljepšaju svoj prostor te da na taj način osjete veselje uoči blagdana. Poprilično je zahtjevno pripremiti 20 objava i pratiti taj tempo objavljivanja, no zbog divnih reakcija ljudi se isplati. Projekt je naišao na veliku podršku mojih pratitelja, neprestano dobivam fotografije radova inspiriranih mojim postovima te mi to predstavlja veliko zadovoljstvo.” kaže Matea. Jedan od takvih projekata krasi njenu spavaću sobu, a s vama je na svom blogu podijelila i opisala detaljne korake kako da ga izradite sami i imate originalne ukrasne jastučnice u zimsko božićnom izdanju.

Mislite li da biste se mogli i sami okušati u izradi i provedbi ovih ili sličnih ideja? Ukoliko se odvažite na to sigurni smo da ćete se dobro zabaviti, ali i opustiti, potaknuti zakržljale kotačiće kreativnosti, te učiniti ove blagdane posebnima.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu