Najljepše ideje i savjeti za uređenje dječje sobe

Svaki roditelj koji uživa u uređenju prostora zasigurno će i više nego uživati u uređenju dječje sobe svog mališana. Bilo da se radi o tek rođenoj bebici, vrtićancu, školarcu ili već odraslom tinejdžeru toj prostoriji dat ćete posebnu pažnju.

Ono što bi moglo mučiti svakog roditelja je činjenica da je s jedne strane bombardiran prekrasnim i skupim komadima namještaja koji izgledaju čarobno u izlogu trgovine, dok je s druge strane svjestan da ti isti komadi neće imati dug životni vijek u vašem domu jer kako djeca rastu tako se mijenjaju i njihove potrebe, ali i ukus. Ovih nekoliko savjeta moglo bi vam biti od pomoći.

Ukoliko postojeću prostoriju želite obnoviti prvo pregledajte raspored namještaja koji već imate. Soba mora udovoljiti potrebama malih stanara zato, da bi se ispitala funkcionalnost sobe, prvo ju očistite i uklonite predmete koji vašem djetetu više nisu zanimljivi. Ako useljavate u novi stan i dizajnirate novu sobu za djecu, izbjegnite napast kupovine ukrase unaprijed i pričekajte s njima dok ne posložite sav glavni namještaj.

Kada kupujete namještaj, pokušajte se držati neutralnih boja i namještaja koji ćete moći upotrijebiti kako u sobi za bebu tako i u sobi za školarca. Ako želite ekperimentirati s bojama, lakše će biti obojiti jedan zid u neku zanimljivu boju nego svakih nekoliko godina kupovati nove ormare i ladičare. Imate li dovoljno prostora odnosno soba je dovoljno velika, uložite u veći krevet kako ga ne biste morali mijenjati za nekoliko godina kada vaše dijete odluči da je odraslo i da želi isti takav krevet, za odrasle.

Pazite da se namještaj nalazi na zahvalnom mjestu u prostoriji, da nema nepotrebnih komada i da ga ne nedostaje. Provjerite možete li namještaj pomicati po prostoriji jer drugačiji raspored može sobu učiniti prostranijom, ali i pružiti osjećaj potpuno nove sobe kada dođe vrijeme za ‘makeover’.

Želite li ukrasiti zidove sobe poslužite se naljepnicama za zidove, dječjim crtežima koje ćete uokviriti, personaliziranim natpisima i drvenim slovima. Ako ste umjetnički nadareni, slobodno se poigrajte i sami oslikajte dio zida. Zavjese i tepisi također će upotpuniti prostor, ali i dati mu osobnost, kao i posteljina na krevetu, te ukrasni jastuci, ovisno o tome voli li vaše dijete aute, dinosaure, princeze, jednoroge, sport…

Dijele li vaša djeca sobu, također ju možete podijeliti uz zanimljive police, boju zida ukoliko su u pitanju djevojčica i dječak ili imenima iznad kreveta ukoliko se radi o dvije djevojčice ili dva dječaka. Kutak za igru danas možete urediti baldahinom, šatorom, radnim stolićem ili improviziranim sjedištem ispod prozora.

Kao što smo već dosad spomenuli, uređenje prostora ne mora koštati čitavo bogatstvo, stari namještaj može se iskoristiti, detalje već imate doma samo na njih morate drugačije gledati, a dodatni predmeti mogu se pronaći po prihvatljivim cijenama. Oganizacija, te praćenje akcijskih cijena u trgovinama je već pola posla.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu