Božićno drvce koje to zapravo i nije. Ili možda ipak?

Koliko kreativni možete biti kada je u pitanju božićno drvce? Rukom rađeni ukrasi neobičnih oblika, umjetno drvce u raznim bojama, tematski ukrašeno drvce, bogato ukrašeno s milijun kuglica… Ali što ako bismo vam rekli da božićno drvce uopće ne mora biti ‘drvo’ već je samo dovoljno da djeluje kao takvo? Jesmo li vas sada potpuno zbunili?

Pogledajte ove zabavne i neobične ideje božićnih drvca koje vam možda daju ideju za totalno drugačijim Božićem ove godine!

Sigurni smo da ste svi gledali film Kako je Grinč ukrao Božić, no jeste li čitali druge priče Dr.Seussa, jeste li upoznati s drugim likovima osim Grinča? Ovo ‘drvce’ inspirirano je kombinacijom Dr.Seussa i trgovine slatkišima! Jestivi i malo manje jestivi ukrasi izgledaju primamljivo i odraslima, a pogotovo djeci.

Prekrasno drvce za sve knjigoljupce! Imate li prostora i popriličnu količinu knjiga u svom domu sagradite sami svoje knjiško drvce. Sve knjige su prihvatljive, osim one koju trenutno čitate, a iako su one same prepune čarolije, dodajte je još malo lampicama koje ćete omotati oko njih.

Maleno drvce za mali prostor ili ulaz pred kućom. Drvce napravljeno od češera može stajati i u zatvorenom, primjerice na ormariću, polici ili stoliću u dnevnom boravku, ali i ispred ulaznih vrata stana ili kuće. Bilo da su češeri skupljeni u šumi ili kupljeni u dućanu, obojite im vrhove bijelom bojom, zalijepite u oblik bora i ukrasite ukrasnom mašnicom ili trakicom.

Ovo je jedna vrsta bora koja se može pronaći u kafiću, ali i u domu u kojem nema djece s obzirom da se zapravo radi o skulpturi praznih staklenih boca. Štogod se prethodno nalazilo u bocama ipak nije sigurno ovakav bor imati u blizini malih znatiželjnih ručica, ali je zato zanimljiv postav jednog dućana, kafića ili restorana.

Zanimljiva izvedba božićnog drvca za koju vam trebaju samo jedne stare ljestve, malo boje i puno kuglica. Umjetnička ili prikladna ideja, ovisno o tome tražite li nešto novo i nesvakidašnje, te želite li iznenaditi nečim jednostavnim, a opet toliko neobičnim ili ste pak u procesu renovacije doma pa su vam ljestve svakodnevni komad namještaja jer renovacija neće biti gotova do iduće godine. Ako je riječ o posljednjem, situaciju svakako treba iskoristiti na pozitivan način pa zašto vam ljestve ne bi poslužile kao drvce ove godine?

Posljednje drvce u ovoj našoj kolekciji neobičnih je drvce sastavljeno od automobilskih i drugih vrsta guma! Posjedujete li automehaničarsku radionicu, vulkanizersku radnju ili samo obožavate sve vrste vozila, a u garaži imate nekoliko guma viška pokažite božićni duh u tom okruženju! Obojite gume u zelenu boju, poslažite ih jednu na drugu od najveće do najmanje, oslikajte ili zalijepite kuglice ili mašnice i sigurni smo da će vaša instalacija plijeniti poglede!

Kada dođe prosinac, dio mozga zadužen za maštu i kreativnost pokrene se na sve strane pa tako nastaju neki od najluđih, najljepših, najveselijih, najzanimljivijih i najmaštovitijih božićnih uradaka. Ne bojte se eksperimentirati dokle god je duh Božića prisutan u svemu što radite.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu