3 jednostavne božićne slastice u kojima će posebno uživati oni najmlađi

Jeste li u potrazi za jednostavnim i brzim blagdanskim slasticama koje se toliko jednostavno pripremaju da vam i vaši najmlađi ukućani mogu pomoći u izradi? Na kraju krajeva, oni će i najviše uživati u njima, ali nije isključeno niti da će i odraslima rasti zazubice kad ih ugledaju. Ove tri slastice mogu se pripremiti u zadnji tren prije nego gosti dođu, a odlično će izgledati i na vašim društvenim mrežama. Još jedna pozitivna strana je da se neki od njih mogu prilagoditi dobu godine ili blagdanu po potrebi.

1. Šarene napolitanke. Sve što vam treba za pripremu su tanke, dugačke napolitanke, bijela čokolada i mrvice za ukrašavanje u božićnim bojama. Sva tri sastojka možete pronaći u bilo kojoj većoj trgovini. Bijelu čokoladu potrebno je rastopiti. Brzo i jednostavno u zdjelici u mikrovalnoj. Zatim umakati napolitanke u rastopljenu čokoladu nakon čega u šarene mrvice i pustiti da se ohladi. Vaš desert je gotov! Možete ga pripremiti bilo kada, umjesto napolitanki možete koristiti rižine kolačiće, a sigurni smo da će djeca prstiće polizati nakon umakanja u rastopljenu čokoladu. Recept je idealan i za dječje rođendane.

2. Rastopljeni snjegovići. Zabavno ih je pripremati, a još zabavnije gledati i grickati nakon što budu gotovi. Blagdanske slastice dolaze u različitim oblicima i veličinama, a jedna od njih je i rastopljeni snjegović, savršeno nesavršen desert koji kombinira slano i slatko. Sastojci koji su vam potrebni su bijela čokolada, štapići, jestive oči, crvene ili narančaste ukrasne mrvice, crveni bonbončići i okrugle čokoladice, po mogućnosti s okusom karamele. Sve sastojke pripremite unaprijed. Bijelu čokoladu rastopite u mikrovalnoj, štapiće natrgajte na manje komadiće, a okrugle čokoladice prepolovite na pola. Na papiru za pečenje žličicom oblikujte malene lokve od bijele čokolade na koje ćete poslagati jestive (šećerne) oči, komadiće štapića koji predstavljaju ruke, po jednu ukrasnu mrvicu kao nos od mrkve, crvene bonbone kao gumbe i polovice čokoladica kao šešir. Pustite da se ohladi prije nego što ih sve velike i male ruke i ručice razgrabe!

3. Rudolfov crveni nos. Još jedna poslastica veselog izgleda kao stvorena za božićne blagdane. Potrebni su vam čajni kolutići, mliječna čokolada, mrvice kokosa i koktel višnje ili bilo koja vrsta crvenih, mekanih, okruglih bonbona. Možete koristiti i kolačiće od sljeza (popularne marshmallows) u crvenoj boji. Smjesu za kolačiće naravno možete napraviti i sami ako želite. Čajne kolutiće svi vole, a ubrzavaju postupak pripreme. Čokoladu rastopite u mikrovalnoj i u nju umočite gornju polovicu čajnih kolutića koju ćete zatom posipati kokosovim mrvicama (slobodno umočite i cijeli kolutić). Višnju, bonbon ili marshmallow postavit u sredinu kolutića i pustite da se ohladi. Vaš treći desert je spreman za blagdanski stol!

Slastice poput ovih lijepo će izgledati i kao mali pokloni upakirani u prozirne vrećice zavezane crvenom trakicom, djeca će posebno uživati, a druge mame će vas tražiti recept! Da ne kažemo koliko će Djedica biti sretan kad ih ugleda na stoliću pokraj bora uz šalicu mlijeka.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu