Kako dekorirati prostor za kućni tulum

2020. godina je na izmaku. Bila je najneobičnija godina od kada mnogi od nas pamte, a takav će biti i ulazak u 2021. Proslave na trgovima, u restoranima i kafićima ove se godine neće održati, a broj gostiju koji vam mogu doći doma u posjetu je poprilično ograničen. Bez obzira na sve to, kraj ove i dolazak nove nekako ćemo obilježiti, pa makar i u društvu samo nekoliko članova obitelji ili prijatelja. Zašto onda ove godine ne biste uložili malo više truda u samo uređenje prostora za vaš mali kućni tulum?

Donosimo nekoliko ideja i savjeta kako u stilu ispratiti 2020. godinu u povijest.

Prvo što biste trebali napraviti je odabrati boju i temu tuluma. Ukoliko se odlučite za zlatnu boju, kao simbol bogatstva, ugleda, boju sunca i kraljevskih dvorova, kombinirajte ju s tamno sivom, bijelom ili crnom. Ove kombinacije boja uvijek će pružiti notu ukusa, elegancije i profinjenosti.

Baloni i girlande s natpisima uvijek su dobra ideja koja će podići prostor u trenutku! Možete ih kupiti u trgovini ili izraditi sami. Umjesto balona na helij možete kupiti obične balone, napuhati ih i nalijepiti na zid u različitim veličinama i nijansama boja teme za koju ste se odlučili. Jedan od zanimljivih ukrasa koje možete urediti za kućni tulum je i diy ‘disko kugla’. Ukoliko imate stari lampion ili nekoliko njih u različitim veličinama sve što trebate napraviti je premazati ih bijelom ili crnom bojom, ljepilom i posipati šljokicama. Vaše disko kugle su gotove! Objesite ih iznad blagavaonskog stola ili u dnevnom boravku.

Koji komad ukrasa možete pronaći u svakom domu, a obilježava prolaznost vremena? Sat! Upotrijebite nekoliko različitih satova i napravite centralni ukras na stolu. Posložite satove na starinski pladanj i okružite dodatnim, malim ukrasima poput lampica, srebrnih ili zlatnih kuglica, svjećnjaka i slično.

Kućni bar je savršena nadopuna bilo kojoj ideji za novogodišnju zabavu. Dekorirajte bar u istoj temi, balonima, girlandama, čašama, zdjelicama s konfetima, na zid iza bara postavite balone, neki zanimljiv tematski natpis, a zatim na bar posložite svoje omiljene boce vina i šampanjac. Olakšat ćete gostima posluživanje, a bar je izvrstan komad namještaja koji će upotpuniti svaku kućnu zabavu.

Stilski uredite i blagavaonski stol za kojim ćete uživati u francuskoj salati, odojku, sarmi, kolačima ili što god ćete već pripremiti za novogodišnju večeru. Tematske salvete, svijeće, konfeti, lampice, kapice i puhalice su neki od glavnih ukrasa i detalja, a ono što će posebno razveseliti svakog gosta koji sjedne za vaš novogodišnji stol su maleni poklončići. To mogu biti kolačići, čokoladice, neki ručno rađeni poklon upotpunjen s lijepom čestitkom, uz nekoliko riječi ili citata.

Osim lijepih sjećanja što je ono što će vam zauvijek ostati? Fotografije… Fotografije zabilježe one najljepše trenutke koje nikada ne želimo zaboraviti. Zato se lijepo obučemo, našminkamo, uredimo prostor, kako bi i fotke bile posebne. A za one još posebnije, pripremite foto kutak. Dovoljna vam je jedna zlatna zavjesa u komadu ili u obliku trakica. Također zavjesa od lampica može biti jako efektna. Potrebni su vam poneki rekvizit, baloni i čaša šampanjca i fotkanje može početi!

Zabavite se, opustite i u iduću godinu uđite sa stilom!

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu