Kako rasčistiti i organizirati svoju super neurednu garažu

Započeli smo godinu s rasčišćavanjem životnog prostora, a upravo to bismo trebali napraviti i s ostatkom prostora koji posjedujemo, a to je primjerice garaža! Odnosno prostor u kojem se nalaze sve vaše sezonske stvari poput kuglica za bor, igračke za plažu, stari predmeti na koje ste zaboravili da se tamo nalaze, kosilica za travu, dječje igračke, bicikli i tako redom.

Garaža je prostor u koji često natrpamo višak stvari, zatvorimo vrata i zaboravimo da se to tamo nalazi, a zapravo je to mjesto u kojem bi vaš automobil trebao biti siguran. Ako auto parkirate na ulici jer u garaži za to nema mjesta ili postoji opasnost da se ošteti od svih nabrojanih stvari i više, onda je pravo vrijeme da se pozabavite time. Mi vam donosimo nekoliko savjeta kako se najbolje organizirati i počistiti garažu.

Započnite tako što ćete sve stvari izvaditi iz garaže u dvorište. Pripazite da vam taj dan vrijeme bude suho. Sve stvari iz garaže na jednoj velikoj hrpi dat će vam osjećaj koliko stvari zapravo imate i motivirati vas dodatno da garažu dovedete u red. Krenitenite s čišćenjem prostora, prljavih podova i prašnjavih zidova, te isperite sve prljave stvari koje su se unutra nalazile.

Provjerite ima li u prostoru kakvih oštećenja i popravite ih. Prozorčić kroz koji se osjeti vjetar, rupa u zidu i slično. Ne želite da se vaše stvari unište od vlage ili neke životinjice koja bi se mogla uvući unutra i pregristi kutije. Također si možete dati truda i prebojati zidove kako biste prostoru podarili novu svježinu. Ukoliko ste kreativan tip, zašto ne biste stavili neku veselu tapetu ili naljepnice na zidove.

Nakon čišćenja i popravaka trebali biste odvojiti sve stvari na tri dijela – one koje želite prodati ili donirati, one koje su neupotrebljive odnosno za smeće, te one koje želite zadržati. Nakon što ste to napravili još jednom prođite kroz stvari koje želite zadržati i zapitajte se treba li vam baš sve to. Sigurni smo kako će se ta gomila stvari još malo smanjiti kada kroz nju prođete drugi put.

Kada ste odlučili što ćete zadržati u svojoj garaži pronađite opciju spremanja i ‘skladištenja’ koja će vam najbolje odgovarati. To mogu biti kuke u zidovima na koje ćete objesiti bicikle, metle, lopate i slične stvari kako biste oslobodili prostor na podu. Metalne police učvršćene na zidu do stropa savršena su opcija za kutije s božićnim dekoracijama, igračkama za plažu ili starim albumima s fotografijama. Ovisno o tome kakve stvari čuvate u svojoj garaži odlučit ćete o načinu njihovog spremanja.

Zadnji korak je vratiti sve stvari u garažu i posložiti sve na svoje mjesto. Dok to činite zasigurno ćete se riješiti još nečegajer ćete do tog trenutka već biti više nego spremni za lijepu, urednu, organiziranu i čistu garažu u kojoj se sve može lako dohvatiti, pronaći i koristiti.

Kada shvatite koliko ste mjesta napravili ovim velikim čišćenjem možda ćete u garaži pronaći prostora za neki svoj zaboravljeni hobi ili se prihvatiti novog!

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu