Kako urediti dom u britansko kolonijalnom stilu

Britansko kolonijalni stil nastao je na Karibima, u Indiji i Africi u doba Britanskog carstva i kolonizacije. To je spoj tradicionalnog britanskog stila i lokalnog dizajna, te materijala dostupnih u ovim tropskim dijelovima svijeta. Britanski kolonijalni stil simbolizira početak globalizacije, putovanja i istraživanja.

Elegantan, ali egzotičan, ovaj bezvremenski stil interijera izaziva opuštenu atmosferu s onakvim luksuznim detaljima kakve biste pronašli u odmaralištu s pet zvjezdica. Iako postoji mnogo slojeva u ovom globalno nadahnutom stilu, u nastavku pročitajte pet jednostavnih koraka kako primijeniti britansko kolonijalni stil u svom domu.

Priroda! S obzirom da ovaj stil potječe iz tropskih krajeva, namještaj je izrađivan od prirodnih trava, ratana, bambusa, trske i pruća. Ovi materijali dodaju teksturu – pokušajte s tepihom od sisala, svijetle i lagane tkanine i puno košara za pohranu.

Kontrast! Podovi od tamnog drveta glavna su značajka ovog dizajna. Izvorno su tikovina, mahagonij i ebanovina poticali iz lokalnih šuma, ali danas možemo podmazati pod ili upotrijebiti vinil da bismo postigli sličan izgled, cjenovno prihvatljiviji manjem budžetu. Bijeli zidovi i okviri prozora pružit će kontrast tamnim podovima. Svijetle i tamne boje, to jest crnu i bijelu možete čak pomiješati na namještaju kombinacijom drva, metala, mramora ili pločicama s monokromnim efektom.

Detalji egzotike! Palme, živopisni cvjetovi i životinjski print snažno se ističu i oživljavaju uspomene na uzbudljiva vremena avanture i otkrića. Predstavite ih na suptilne načine dodavanjem nekoliko jastuka na potpuno bijeli kauč, a za one hrabrije zid prekrijte privlačnim freskama iz džungle ili zidnom naljepnicom s botaničkom tematikom.

Luksuz i udobnost! Vratite se u vrijeme prije tehnologije kada su ljudi bili savršeno zadovoljni provesti popodne u udobnoj stolici pijuckajući ledeni čaj. Predimenzionirani kauči, dnevne ležaljke i viseće vreće za ležanje obilježje su dekadencije u dnevnoj sobi, dok u spavaćoj sobi ne možete pogriješiti s krevetom s baldahinom.

Prozračnost! Protok zraka bio je bitan u koloniziranim zemljama, s drvenim roletama i stropnim ventilatorima kao ključnim dodacima. Potražite stropne ventilatore od drveta ili ratana. Mreže protiv komaraca također su bile obavezne, ali ako ne uređujete kuću na moru u ovom stilu, mreže protiv komaraca možete preskočiti.

Ako ste ljubitelj ljeta, tropskih destinacija, prirodnih materijala, svježine i prozračnosti u svom domu, ovo je stil za vas! Mnoge detalje i namještaj možete pronaći u većini velikih trgovina za prodaju namještaja po povoljnim cijenama, a najzanimljivije mogu biti sitnice koje ćete kupiti kao suvenir na svom idućem putovanju u Indiju, Keniju ili Jamajku, te mnoge druge zemlje koje su nekada bile dio Britanskog Carstva.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu