Uređenje doma nakon božićnih blagdana

Božić je prošao, božićne ukrase smo pospremili na sigurno do iduće godine, ali zima i dalje traje. Zimski ugođaj u svom domu želite zadržati još neko vrijeme, ali niste sigurni kako? Ponekad je nezgodno odlučiti kako urediti prostor u siječnju, prekasno je za božićne ukrase, a prerano za proljetne. Barem do Valentinova, ako ste osoba koja voli urediti prostor i za taj ‘praznik’, nakon čega možete polako početi s izmjenom zimskih u proljetne ukrase.

U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta kako da vaš dom i dalje bude u zimskom, ali ne i blagdanskom ruhu.

Za početak – detalji! Ukrasni svjećnjaci omotani u bijelu tkaninu, ukrasne led lampice u vazi s češerima i golim granama ili drveni ukrasi sa zimskim motivima. Kroz ovaj hladan, kišno snježni mjesec, za koji kažu da je i najdepresivniji mjesec u godini, vaš dom trebao bi zračiti nježnošću, toplinom i udobnošću.

Zimska posteljina, zimski motivi, tople, ukrasne dekice, tepisi, jastučići… sve su to dodatni detalji koji će doprinijeti udobnosti prostora u kojem trenutno ionako provodimo najviše vremena. Također možete dodati i pokoji ružičasti cvijet u vazu, kao nagovještaj proljeću, a koji će dodati drugačiju vrstu topline prostoriji u kojoj sve podsjeća na zimsko doba.

Izbacite crvenu boju Božića. Koristite tople, neutralne boje. Kada uklonite božićne ukrase, vaš dom izgledat će nekako prazan. Unesite malo prirodnih materijala kako biste popunili tu prazninu, a dodatno ogledalo na zidu popunit će prostor svjetlošću. Ogledala mogu reflektirati danju svjetlost s prozora u dnevnoj sobi ili blagavaoni, ako su postavljena na prava mjesta.

Ono što je najbitnije od svega, ne morate kupovati ništo novo! Sve već imate doma. S Novom godinom ionako ste zasigurno napravili veliko spremanje. Tako ste vjerojatno naišli i na neke predmete koje ste otprije pospremili, a sada će se idealno uklopiti u zimsko uređenje. Presložite postojeće predmete na način da istaknete na vidljivije mjesto one koji djeluju ‘zimski’, bilo bojom ili materijalom, a možda čak i mirisom. Mirisne svijeće, ulja ili osušeno cvijeće pružit će prostoru ‘ono nešto’.

I za kraj – bacite se na uradi sam projekte! Primjerice, obojite staru drvenu stolicu koja tuguje u podrumu u bijelo i upotrijebite ju za ukras, ako za ništa drugo. Stare knjige, stolna lampa, vaza, zdjelica slatkiša na stolici, dekica prebačena preko naslona ili košara s časopisima ukrašena češerima iz obližnje šume ispod stolice izgledat će zimski efektno u nekom kutku prostorije.

Uz pokoji savjet ili ideju koja će pokrenuti vašu kreativnu stranu kako bi uređenje interijera pratilo doba godine, vaš životni prostor mora odražavati vašu osobnost kako biste se u njemu osjećali ugodno u svakom trenutku. Zato prvo dobro pogledajte prostor koji želite urediti, pregledajte ukrase koje imate ili smislite one koje biste sami mogli napraviti i ne dopustite siječnju da negativno utječe na vas!

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu