Što sve trebate znati prije renovacije kuhinje ili kupaonice

Renovacija vašeg doma ili samo jedne prostorije može biti uzbudljivo, ali može biti i poprilično stresno. Ako pažljivo pripremite sve prije nego što započnete, možete si olakšati posao i na kraju će dobiti rezultat bolji od onog koji ste zamislili. Slijedite ovih 5 savjeta prilikom obnove kupaonice ili kuhinje kako bi cijeli proces prošao čim bezbolnije.

Kao i kod svakog projekta, dobar raspored vremena i poslova je najvažniji korak. Ako se vremenski niste dobro isplanirali i dogovorili s majstorima, projekt može potrajati puno duže nego što biste očekivali. Kada tražite stručnu osobu koja će biti zadužena za obnovu vaše kupaonice ili kuhinje, nekoga tko će nadgledati radove, pobrinite se precizno dogovoriti vrijeme kada je on ili kada su oni slobodni, jer zasigurno imaju i druge klijente. Ukoliko ste se sami bacili u ovaj projekt renovacije, saznajte, raspitajte se kada i u kojim fazama trebate pozvati električara i vodoinstalatera i prema tome dogovoriti njihov dolazak.

Odabir odgovarajuće boje važan je detalj kojim ćete zaokružiti izgled prostorije. Boja koju stavite na zidove spojit će boje koje se nalaze u ostatku prostora. Prije nego što odaberete boju, razmislite još jednom o tome kakav stil prostorije želite. Kada odabirete ormarićee za kupaonicu ili kuhinju, odaberite i podove, te pločice. Uz to je preporuka da se istodobno odabere i boja zidova.

Kvake i ručke na vratima ormarića često su nešto što se zanemaruje i ostavlja za kraj. Pobrinite se da ih pronađete i naručite na vrijeme kako vam taj sitan, ali jako važan detalj ne bi kvario cjelokupan završni dojam zato što dostava kasni ili ne možete pronaći odgovarajuće ručke u bojama, materijalima ili oblicima koji vam trebaju.

Važno je imati i pravu količinu i razmak između rasvjetnih tijela. Jer ako ne planirate pravilno i ne nabavite ispravnu rasvjetu, prostor bi mogao završiti s dvije različite vrste svjetla, a to sigurno ne biste željeli. Pri odabiru rasvjetnih tijela, preporučamo vam odlazak u trgovinu specijaliziranu samo za rasvjetu. Ponesite fotografije prostora koje ste uslikali ujutro, kroz dan i navečer kako bi prodavač ili savjetnik u trgovini dobio boljiosjećaj za prostoriju, te vam preporučio najbolje opcije.

Ako ste odlučili bilo što za svoju kuhinju ili kupaonicu izraditi po mjeri, naručite te komade dovoljno rano, čak i puno prije datuma početka renovacije. Izrada elemenata po mjeri može trajati negdje između nekoliko dana i nekoliko tjedana, a može se dogoditi da će neki od dijelova morati na reklamaciju što može drastično odgoditi vaš projekt i prouzročiti vam nepotreban stres i frustraciju. Iz tog razloga krenite ranije.

Iako samostalno preurediti prostor nije teško izvesti, ponekad se može dogoditi da ne možete projekt dovršiti sami. Nije nikakav problem započeti ono što znate sami, a ostalo prepustiti profesionalcima. Iako, većina majstora neće htjeti ući u projekt nakon što ga već započnete i postavite neke predmete. Iz tog razloga prvo razmislite o svemu što treba učiniti, a zatim krenite upotragu za majstorima. Zatražite više preporuka kao i ponuda, te obavezno provjerite reference prije odluke koga biste željeli imati u svom domu i oko svoje obitelji nekoliko tjedana koliko će projekt renovacije trajati.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu