7 savjeta za uređenje u industrijskom stilu

Jedna od najboljih stvari u industrijskom dizajnu interijera je ta što se lijepo uklapa u gotovo svaki drugi stil uređenja doma. Od modernog do tradicionalnog i svega između toga, industrijski stil možete koristiti u gotovo svakom prostoru i sjajan je način da uživate u specifičnostima ranog američkog strojnog doba od kraja 19. do sredine 20.stoljeća.

Ako ste veliki zaljubljenik u industrijski stil, svoj dom možete dodatno ukrasiti trendovskim steampunk stilom koji spaja rustikalnu industriju s viktorijanskim utjecajem. Kombinacija materijala kao što su drvo, metal, staklo, cigla, cijevi i koža spojena sa starinskim dodirima prošlog vremena dodaje dozu dramatike, topline i nostalgije.

Industrijski stil posjeduje određene specifičnosti koje svaku prostoriju mogu pretvoriti u spektakularni i zanimljivi steampunk, industrijski šik prostor. Ovih 7 savjeta i smjernica pretvorit će vaš dom upravo u jedan takav prostor!

1. Boje koje se pojavljuju u industrijskom stilu su prigušene viktorijanske nijanse smeđe, crne, sepije i krem ili bež boje. Metalik boja se također često koristi, kao sjećanje na snažan utjecaj metala i mehaničkih detalja iz industrijske ere. Sirove teksture također su dobar izbor, poput zida od cigle ili grube teksturirane žbuke. Izbjegavajte jarke boje. Dojam koji želite postići je dramatičan, ne glamurozan.

2. Vodovodne cijevi, zahrđali metal, koža i obnovljeno drvo važne su teksture koje također treba uključiti u industrijsko uređenje prostora. Starinski, reciklirani metalni predmeti često se upotrebljavaju prilikom uređenja, posebno kada je riječ o dizajnu steampunka. Starinski zupčanici, lopatice ventilatora, stari kotači ventila za vodu i bilo koji drugi mehanički dio mogu se dodati u kombinaciju industrijskog dizajna za taj ekstra poseban vintage izgled.

3. Viseće vodovodne cijevi potpis su mnogih industrijskih i steampunk dizajna interijera. Inspiracija su veliki, otvoreni prostori poput skladišta koja su se koristila tijekom industrijskog doba. jednostavno dodavanje komada namještaja, lampe ili zidne police izrađene od crnih ili pocinčanih metala u jednu takvu prostoriju i već ste na pola puta do industrijskog uređenja svog doma.

4. Prerađeno i reciklirano drvo od paleta također je važan materijal koji treba uključiti u industrijski dizajn prostora. Kombinirajte prerađeno drvo s cijevima, metalnim detaljima, ali i s umjetničkim djelima koje ćete postaviti u svoj dom.

5. Mehanički detalji su ključni, pa je dodavanje namještaja, rasvjete ili umjetničkih djela koja prikazuju sirovi, nedovršeni metal prirodno spajanje starog s novim. To primjerice može biti stolić izrađen od stakla i starog metalnog zupčanika ili starinski telefon kao ukras na polici.

6. Sve što možete reciklirati će dati prostoru vintage izgled. Objesiti staru kartu svijeta na zid, ponovno upotrijebiti starinski okvir za slike ili stari kovčeg u novu svrhu. Predmete možete pronaći kod bake na tavanu ili u antikvarijatima, buvljacima ili na odjelima trgovina za industrijske dekoracije.

7. Zaokružite industrijsku priču s autentičnom rasvjetom. Lusteru ili svjetiljka od cijevi, drveta i žica savršeno će se uklopiti u prostor.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu