Tko su najpoznatiji svjetski dizajneri interijera

Vrlo rano ljudi su shvatili da biti odličan u svim aspektima života nije moguće. Također su shvatili da je bolje biti najbolji u jednom, nego prosječan u svima, te svoj veliki talent pretvoriti u ozbiljnu i unosnu karijeru. Tako je i s uređenjem interijera. Nije svatko sposoban urediti svoj prostor sa stilom i ukusom pa zato imamo profesionalce koji to mogu učiniti za nas. U nastavku vam donosimo neke od najvećih i najpoznatijih dizajnera interijera na svijetu!

Philippe Starck je poznati francuski dizajner i arhitekt koji smatra da mu je dužnost, ali i čija je vizija stvarati i uređivati nekonvencinalne prostore, ali i proizvode čija je svrha prvenstveno biti dobri, a tek onda lijepi. Mnogi njegovi radovi mogu se vidjeti u metropolama poput New Yorka, Londona, Los Angelesa, Rio de Janiera, te naravno Pariza.

Karim Rashid, rodom iz Egipta, te često nazivan pjesnikom dizajna, jedan je od najboljih industrijskih dizajnera svoje generacije. Osim dizajna interijera bavi se modom, umjetnošću, instalacijama… Njegov rad često djeluje poput živog organizma sa svojim valovitim i zaobljenim oblicima, a mogu se pronaći u gotovo 40 država svijeta poput Njemačke, Srbije, Južne Koreje, SAD-a, Grčke, Kanade i drugih. Svoju kolekciju namještaja predstavio je i u zagrebačkom Muzeju Mimara, u suradnji s hrvatskom tvrtkom Era.

Kelly Wearstler, američka dizajnerica koja smatra da u dizajnu ne bi smjelo postojati krutosti, već da je stalna evolucija i razvitak ono što inspirira. Dizajnira stambene, maloprodajne, komercijalne i ugostiteljske prostore provokativnim konceptima zbog kojih je i svjetski poznata dizajnerica, te autorica 5 knjiga o uređenju prostora. Wearstler vjeruje da je poštivanje povijesti, lokacije i arhitekture imperativ pomicanja granica i mijenjanja pravila. Neki od njenih najboljih projekata mogu se vidjeti u Los Angelesu, San Franciscu, Miamiju i New Yorku.

Patricia Urquiola poznata je dizajnerica interijera, arhitektica i dizajnerica rođena u Oviedu u Španjolskoj, ali trenutno živi u Italiji. Njezin je dizajn čist,kreativan, primjenjiv, a komadi namještaja lijepi i jedinstveni. Ističe se originalnim dizajnom predmeta i modernim namještajem koji proizvodi za neke od najvećih međunarodnih tvrtki. Njene radove možemo također vidjeti diljem svijeta pa ako se nađete u Španjolskoj, Puerto Ricu, Italiji ili Singapuru budite sigurni da su tamo neki od njenih najboljih radova.

Mnogo zanimljivih, kreativnih i uspješnih imena nalazi se na sceni dizajna interijera u svijetu, pa iako si ih mi možda ne možemo priuštiti kao profesionalce koji bi uredili naše domove, njihov rad može nam biti inspiracija u cijelom tom procesu.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu