‘Uradite sami’ ideje za namještaj od drvenih paleta

Materijal koji se već stoljećima koristi za izgradnju, ali i u uređenju vanjskih i unutrašnjih prostora je svakako drvo! Kvalitetno, prirodno i lako obradivo drvo u svakodnevnom životu vidimo na svakom koraku u raznim oblicima pa tako i u obliku paleta ili europaleta koje zapravo služe lakšem rukovanju teške robe u cestovnom, željezničkom i avio prijevozu. No danas se palete koriste za mnoge druge stvari, a govorimo o uređenju prostora.

Imate li vremena, znanja ili samo malo novaca koji možete uložiti za novi komad namještaja u svom domu ili vrtu s paletama se mogu napraviti zanimljivi i dugotrajni, te kvalitetni komadi. Možda vas neke od ovih ideja ponukaju da i sami razmislite o korištenju paleta u svom domu ili vikendici.

Trend izrade namještaja od paleta uzeo je maha posljednjih godina, što zbog prihvatljivih cijena, što zbog efektnog izgleda bilo u moderno uređenom prostoru ili potpuno rustikalnom. Tako su stolići za dnevni boravak jedan od komada koji se često pojavljuje kao ideja izrade namještaja od paleta.

Najjednostavniji komad namještaja je krevet. Okviri za krevet u trgovinama s namještajem mogu biti poprilično skupi što je još jedan razlog zbog kojeg se mnogi odlučuju na ovu opciju. Jednako kao i za fotelju, kauč ili vrtnu garnituru. Uz nekoliko jastučića i udoban madrac za sjedenje svoj dom možete urediti za malo novca, a izgledat će odlično!

Ljuljačke u kojima će uživati i mali i veliki predivan su dodatak vrtu u kojem će se okupiti obitelj i prijatelji na roštiljanju nedjeljom ili proslavama rođendana. Ljuljačku također možete obojati u neku veselu boju ovisno o ostatku prostora i napraviti odlično mjesto za najljepše fotografije.

Naravno, ne smijemo zaboraviti i na naše četveronožne članove obitelji koji također mogu uživati u krevetu od prirodnih materijala, a na koji nećete potrožiti stotine kuna u trgovini s opremom za ljubimce.

Od drvenih paleta možete izraditi doslovno sve, od polica za knjige ili proizvode za vrt i vrtlarstvo, spremište za drva za ogrjev, polica za ručnike u kupaonici ili u police u hodniku za odlaganje ključeva i sitnica koje izvadite iz džepova na ulasku. Imate li mali stan otvorenog prostora u kojem želite ograditi spavaći dio od kuhinje, tu vam također od pomoći mogu biti palete. Predivan ukras za zid za biljke, lampice, fotografije ili razglednice ili pak kućni bar su još neke od zanimljivih ideja kako iskoristiti palete za malo novca i truda dobiti konkretne komade namještaja o kojima će se pričati.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu