Hollywood Regency – luksuzni stil uređenja postora

Hollywood je jedan od najpoznatijih kvartova na svijetu, a nalazi se u Los Angelesu, Kaliforniji. Ovdje žive mnoge slavne osobe, o ovom dijelu grada snimali su se filmovi i serije, Hollywood znak jedan je od obilježja ne samo Los Angelesa kao grada već i cijele Amerike, a filmska industrija ovdje je započela prije više od 100 godina.

Stil o kojem pričamo inspiriran je luksuznim životnim stilom svjetski poznatih zvijezda koje su ovdje živjele ili žive dan danas. Bio je izuzetno moderan u vrijeme zlatnog doba filma, između 1920-ih i 1950-ih godina prošlog stoljeća. Hollywood Regency ili Regency Moderne stilom dominiraju boje, sjaj, blještavilo, uzorci, ali tanka je granica između ukusa i kiča. Pri uređenju ovakvog prostora zato trebate pripaziti kako ne biste pretjerali i potpuno promašili izgled svog doma, ureda ili drugog prostora koji uređujete.

Uz ovih 5 načina i vi svoj dom možete preurediti u dom po mjeri filmskih zvijezda!

Budite hrabri s bojama – odaberite boje koje se rijetko koriste, a koje mogu dovesti do snažnog izražaja namještaj ili bilo koji drugi dodatak u prostoriji, boje poput tirkizne, ružičaste, žute ili fuksije.

Ne bojte se uzoraka – Hollywood Regency poznat je po uporabi različitih uzoraka, uključujući Art Deco i neoklasičnu estetiku, kao i geometrijske oblike. Tradicionalni azijski motivi poput ptica ili cvijeća također su vrlo česti jer je na taj stil utjecao kineski dekor ili preciznije – chinoiserie. Najtrendi motiv su listovi palmi, koji se pojavljuju posvuda, od jastuka do tapeta. Crno-bijeli tepisi s kvadratnim dizajnom vrlo su cijenjeni, a isto vrijedi i za šarene jastuke s uzorkom. Što se tiče zidova, igrajte se zidnim tapetama.

Birajte bogate, luksuzne materijale – u ovom stilu nećete pronaći mnogo drvenih elemenata. Stolovi će vjerojatnije biti izrađeni od stakla, s metalnim ili pozlaćenim dijelovima i detaljima. Raskošne tkanine, poput antilopa ili baršuna, apsolutno su neophodne u ovom bogatom dekoru.

Ogledala kao obavezan ukras – ogledala sa zlatnim okvirom ključni su elementi Regency Moderna, zato ne zaboravite na njih dok uređujete prostor u ovom stilu. Imajući na umu da to nisu samo ukrasni već prije svega funkcionalni elementi, trebali bismo ih postaviti u odgovarajuće dijelove prostorije.

Ubacite detalje – detalje morate imati. To su vrlo često puki ukrasi, stvari koje ne služe nikakvoj praktičnoj funkciji. Bez obzira na to, kuća bez njih ne bi bila toliko izražajna u Hollywood Regency stilu. Sjajne kristalne lampe, jastuci s resicama, veliki prozori, visoki stropovi i mali namještaj tipični su za ovaj stil.

Žalite li avangardno, dramatično, glamurozno, možda malčice i pretjerano, ali s ukusom, onda je ovo stil upravo za vas. Dizajn je trebao prikazivati luksuz, a ovaj stil to savršeno čini.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu