Kako pripremiti dom za mjesec ljubavi

Ušetali smo i u drugi mjesec nove godine. Mjesec poznat po tome što je najkraći u godini i što u njemu obilježavamo jedan jako bitan datum – Valentinovo. Ako ste mislili da je Valentinovo samo poklanjanje ruže, plišanog medvjedića i odlazak na večeru s voljenom osobom, društvom ili samim sobom, nastavite čitati.

S obzirom na propisane mjere zaštite u borbi protiv Covid-19 virusa i činjenicu da u svojim domovima provodimo više vremena nego ikad prije, donosimo vam ideje o tome kako pripremiti svoj dom za mjesec ljubavi. Dekorirati ga na nježan i romantičan način, ako zbog ničeg drugog onda već samo promjene radi.

Nekoliko je mjesta u kući kojima će odgovarati malo osvježenja, kao i površina koje možete ukrasiti. To su naravno dnevni boravak i kuhinja s blagavaonicom, ali i predvorje, te spavaća soba. Od namještaja u vašem domu kauč, blagavaonski stol, stolić za kavu, kamin ili kućni bar su savršeni komadi koje sitnicama možete ukrasiti bez pretjerivanja. Osim ako ne želite pretjerati. U tom slučaju sve je dozvoljeno!

Ukrasi na stolu ili šanku – dovoljno je samo nekoliko detalja kojima možete ukrasiti svoj stalak za torte i kolače ili pladanj, a koji će odlično izgledati kao kompozicija u mjesecu ljubavi. Svježe cvijeće u vazi svaki dan, nekoliko mirisnih cvijeća u bojama ljubavi, ljubavni citat ili natpis, zdjelica ružičastih slatkiša, ukrasni biseri…

Imate li kamin u svom domu poigrajte se s dekoracijama – girlande od srca, cvijeća i raznih drugih motiva u crvenim i ružičastim nijasama boja, okviri za slike s ljubavnim citatom ili vašom novom fotografijom, svijeće, ruže… A ako ste razmišljali o prosidbi, ovo bi mogao biti savršen postav za intimnu i romantičnu prosidbu uz čašu vina nakon večere na Valentinovo.

Pokažite ljubav biljkama – imate li veće biljke u teglama poput fikusa u dnevnom boravku ili čempresa u dvorištu slobodno ih ukrasite malim girlandama ili drugim papirnatim ukrasima koje ste sami izradili. Teglice manjih biljaka obojite i iscrtajte motivima i bojama ljubavi. Cvijeće ne mora stajati samo u vazi ili teglici, napravite girlandu od suhog cvijeća i zelenila pa ukrasite ogledalo u dnevnom boravku. Ovakav ukras može stajati i nakon veljače!

Kućni bar ukrasite kao da pripremate party, privatni ili za manje društvo – alkoholna i bezalkoholna pića ružičastih boja, slamke, koktelski štapići, suncobrani, baloni, crveni tepih, još girlandi i cvijeća, te jako romantična glazba koja se čuje iz zvučnika…

Od kuhinje preko dnevnog boravka do spavaće sobe – ukrasni jastučići, stolnjaci, dekice, slike, natpisi, vaze, cvijeće, slatkiši. Detalji koji se svakako ponavljaju, ali daju drugačiji dojam ovisno o mjestu i načinu na koji ih postavimo.

Pripremate li romantičnu večeru u dvoje ili za više osoba stol također dekorirajte u istom ruhu. Tanjurići za desert s natpisima ili motivima srca, elegantne čaše i pribor za jelo, stolnjak i salvete, cvijeće, a možete se poigrati i svakom gostu pripremiti mali znak pažnje kojim ćete im na još jedan način pokazati koliko vam znače.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu