Kako unijeti dašak Art Deco stila u svoj dom

Popularni dizajnerski trendovi koji su obilježili dijelove prošlosti vraćaju se u velikom stilu. U zadnjih nekoliko godina to je i Art Deco. Kada pričamo o Art Deco stilu zamislite eru Velikog Gatsbya, 20-e i 30-e godine prošlog stoljeća, razdoblje prohibicije, ali i dekadencije, vrijeme kada se rodio jazz! Rođen nakon I.svjetskog rata Art Deco je simbol slobode, slavlja i glamura.

Želite li i vi unijeti u svoj prostor estetiku s početka dvadesetog stoljeća kombiniranu s modernim komadima, slijedite ova tri jednostavna koraka i naučite kako unijeti dašak Art Deco stila u svoj dom.

Izbacite melamin. Unesite materijale visoke kvalitete! Da biste svom prostoru pružili glamur, uložite u bezvremenske materijale visoke kvalitete kao što su baršun ili svila. Ovakvi materijali još su posebniji u tamnijim nijansama, poput raskošne tamnoplave ili smaragdno zelene. Što se tiče detalja, upotrijebite mramor i pozlaćene metale.

Duboke i privlačne boje. Dopustite si odvažne nijanse koje su obilježja Art Deco stila. Tamnoplava, prljavo ružičasto, curry žuta, boja kave ili crvenog vina neke su od glavnih boja bogatog i sofisticiranog uređenja prostora 20-ih godina prošlog stoljeća. Ne suzdržavajte se, hrabro ih ubacite u prostor, ali ako želite biti sigurni krenite s manjim površinama poput jednog zida spavaće sobe u kojoj će biti lakše i ljepše zaspati uz primjerice zelenu boju žada.

Igrajte se oblicima. Art deco stil obilježavaju zlato, duboke boje i geometrijski oblici! Zbog toga je potpuna suprotnost secesiji, koja je bila usredotočenija na zaobljene oblike i inspiraciju prirode. Umjesto murala u zemljanim tonovima, Art Deco od nas traži da prigrlimo stroge geometrijske uzorke, te time udahnemo dinamiku našem prostoru. Poigrajte se oblicima kroz namještaj i dodatne komade. Vidjet ćete, svidjet će vam se svi upadljivi i možda na prvi pogled neobični kontrasti!

Možda je party u stilu Velikog Gatsbya već viđen, ali s obzirom na novo uređenje vašeg doma, savršen je za party preuređenja ili useljenja. Moda, dizajn i glazba 20-ih godina prošlog stoljeća ušetala je sa stilom u 20-e godine ovog stoljeća!

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu