Uredite svoj kutak za kavu ili čaj

Svi veliki ljubitelji kave ili čaja složit će se da je ovo najbolja ideja koju su danas čuli! Kutak za kavu ili čaj, zvuči kao da su vam se ostvarili snovi, a tražite li ideju kako ga urediti nastavite čitati dalje.

Kako su naša najdraža ispijanja kave i drugih toplih napitaka u kafićima već neko vrijeme zabranjena, u njenom mirisu i okusu najviše uživamo doma. Zašto onda ne biste napravili mjesto gdje ćete s užitkom pripremiti šalicu omiljenog napitka sebi i gostima. Sigurni smo da će se, nakon što vide vaš kućni bar ili kutak za kavu i čaj, sve vaše prijateljice odlučiti napraviti isto u svojim domovima. Bilo da imate veliku kuhinju, blagavaonu ili dnevni boravak ili upravo suprotno, mjesto za pripremanje i uživanje u kavi može se uvijek pronaći.

“Coffee, the favorite drink of the civilized world.” – Thomas Jefferson

Imate li dovoljno prostora u svom domu, ovaj kutak možete složiti gdje god želite (uz malo pomicanja već postojećeg namještaja), ali ono što mi predlažemo je da svoj kutak za kavu i čaj složite uz manji zid, blizu kuhinje, ako ne u samoj kuhinji, te ako je moguće – uz prozor. Nema ništa ljepše od mirisa prve jutarnje kave i omiljenog pogleda kroz prozor. Dodatna prednost je ta da će vas osim kave razbuditi i danje svjetlo.

Drveni, stakleni, metalni, otvoreni li zatvoreni ormarić ovisit će o ostatku vašeg namještaja i stila uređenja. Važno je da dimenzije odgovaraju te da ga napunite onim najbitnijim – aparatom za kavu, kuhalom za vodu, šalicama, tanjurićima, žličicama, kavom, čajem, šećerom, te ostalim sitnicama kako biste ovaj novi kutak u svom domu učinili što privlačnijim.

U slučaju da ste ograničeni prostorom, ne brinite. Mjesto gdje vam stoji aparat za kavu, ako ga imate, uvijek možete dodatno uljepšati čime ćete ga pretvoriti u mini kutak za kavu. Ako nemate aparat za kavu svejedno možete napraviti isto. Stalak na katove na koji možete posložiti ili objesiti razne šalice, s natpisima, personalizirane ili neke treće, raze posudice za čaj i šećer s poklopcima, kao i žličice koje će vam biti odmah nadohvat ruke. Za kraj napravite sami ili kupite ukras za zid ili ormarić iznad koji će ukazivati na to da ovo nije još samo jedan običan dio kuhinje, već posebno mjesto gdje se stvara čarolija od kofeina.

“Tea is a religion of the art of life.” – Kakuzo Okakura

Police iznad vašeg kućnog bara za tople napitke dat će vam više prostora za izložiti najbolje šalice, posudice, okvire za slike sa slikama kave ili polja čaja, a možda i s citatima o oba napitka, vazu s cvijećem, prozirnu staklenku sa zrnima kave. Zanimljiv izgled samih polica stilski će zaokružiti vaš kutak za kavu i čaj. Mogućnosti su bezbrojne, a ovise o vašoj mašti, željama i stilu.

Natpisi na zidu koji sami za sebe već odaju o kakvom se prostoru radi. Raznih natpisa, slova, citata ima za kupiti u svim većim centrima za prodaju namještaja, a mogu se izraditi i ručno. Osim što djeluje zabavno, moderno i savršen je za jedan mladenački prostor, ovakav ukras na zidu dovest će do izražaja cijeli postav.

Kakav god kutak za kavu i čaj napravili, ukrasite ga mirisnim cvijećem i svježe ispečenim keksićima kada vam dolaze gosti.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu