Više je više ili maksimalističko uređenje doma

Već godinama vidimo naslove koji zagovaraju minimalistički dizajn i pristup “manje je više”, a koji se usredotočuje na mirnu, jednostavnu ljepotu uparenu s visokom funkcionalnošću. Mnogima ovaj pristup ne dopušta predstaviti sebe i stvari koje vole, pogotovo onaj dio koji se odnosi na uzorke, boje i kolekcije, pa zato “manje je više” pretvaraju u “više je više” i na hrabar način pristupaju dizajnu interijera, koji se naziva maksimalizam.

Jedna od najvećih ikona maksimalizma je Iris Apfel, koja će ove godine proslaviti svoj 100.rođendan! Poznata dizajnerica interijera koja je između ostalog dizajnirala unutrašnjost Bijele kuće za čak 9 predsjednika koja maksimalizam opisuje na svoj način: “Volim jednostavne stvari, ali volim koristiti jako puno tih jednostavnih stvari.”

Biti maksimalist i imati maksimalističku estetiku dizajna ne znači automatski da u vašem prostoru prevladaju nered i kaos. Upravo suprotno. Za spajanje više komada, boja, tkanina i uzoraka, postoje promišljeni načini kako to učiniti, a da izgleda šik i moderno i da izrazi vašu osobnost.

Uz ovih 5 savjeta ostvarite moderni maksmimalizam.

1. Koristite jarke i hrabre boje – bilo da se one nalaze na zidovima ili komadima namještaja, odvažne boje vrište samopouzdanjem. “Znam što želim i ne bojim se to pokazati!”

2. Isprobajte podove u boji – dodavanje boje na kreativan način daje vašim podovima umjetnički element koji može u potpunosti transformirati izgled drveta i pločica.

3. Kombinacija uzoraka u slojevima – ako ste ljubitelj uzoraka sigurno će biti teško odlučiti se za samo jedan, ali ako želite koristiti više njih samo se držite iste boje, a uzorci neka budu različiti.

4. Upotrijebite životinjski print – i u ovom stilu priroda se postavlja kao najbolji dizajner. Životinjski print vješto kombinira uzorke, oblike i boje kako bi stvorili klasičnu neutralnost.

5. Dovedite strop do izražaja – kao najzapostavljeniji dio prostora prilikom uređenja najčešće se naći strop zato mu dodajte malo boje (za nijansu ili dvije tamnije od zidova), zanimljive dekorativne štukature oko rasvjetnih tijela ili uzorak u boji i prostorija će se u trenutku transformirati.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu