Trendovi koje biste trebali izbjeći pri uređenju kuhinje

Znate li o čemu trebate razmišljati pri uređenju kuhinje ili kupovini stana s već ugrađenom kuhinjom? Neki od najvećih američkih agenata za najam i prodaju nekretnina odgovorili su na pitanje koji su to loši trendovi uređenja kuhinje u koje nikako ne biste trebali ulagati svoj novac.

Radne površine od granita! Možda su nekada bile znak ukusa ili statusa, ali to više nije tako. Granit je bio popularan početkom 2000.-ih, ali sada ga zamjenjuju drvo, mramor i kvarc kao puno bolje opcije.

Tradicionalni drveni ormarići! Klonite se standardnih drvenih ormarića, u bilo kojem stilu i veličini. Izbjegavajte i ormariće u boji trešnje jer izgledaju zastarjelo. Tradicionalni oblici i veličine kuhinjskih ormarića zamjenjuju se policama radi uštede prostora i većim ormarima u obliku smočnice.

Otvorene police! Pri ovom izboru mišljenja su podijeljena. Jedni smatraju da otvorene police zamjenjuju prethodno spomenute zatvorene kuhinjske ormariće, dok drugi brinu kako je to samo jedan prolazan trend koji možda neće potrajati do sljedeće obnove vaše kuhinje. Izbor je na vama.

Zatvorene kuhinje! Baš kao i kod ostatka doma, otvoreni prostori su popularni i tako će zasigurno i ostati. Možda ne želite uvijek vidjeti nered koji se nakupio u kuhinji, ali postavljanje vrata i zatvaranje prostora ne odgovara modernom stilu. Odvojeni kuhinjski prostor izlazi iz mode. Umjesto toga, odaberite ormariće i uredne glatke površine koje modernu kuhinjsku funkciju spajaju s ostatkom životnog prostora.

Tamne boje i boja drva! Za kuhinju u tamnim bojama trebate imate veliki prostor i puno svjetla kako vam boja ne bi ‘pojela’ kuhinju u kojoj nitko ne bi želio boraviti. Mračni prostori još uvijek uvelike smanjuju vrijednost nekretnine.

‘Uradi sam’ ormarići i zid iza štednjaka. Uradi sam projekti štede novac i dozvoljavaju izražavanje kreativnosti, ali izbjegavajte ih u kuhinji. Prema agentima za prodaju nekretnina ovo je jedan od najvećih ‘NE’ što se tiče kuhinjskog prostora. Bilo da se radi o bojanju ormarića ili uređivanju zida iza štednjaka, nemojte to raditi jer će se vidjeti da to nije radio profesionalac. Agenti za nekretnine primijetit će tako nešto i u ostatku vašeg doma, a ako se boje ne slažu, cijenit će vašu nekretninu manje nego što bi da ste uložili malo više novca i kupili nove kuhinjske ormariće.

Izbjegavajte komade s ornamentima! Bilo da se radi o ormarićima, drškama, ladicama, nepravilnim površinama i slično – izbjegnite! U modi su ponovo čiste linije i jednostavnost.

Neusklađeni stilovi! Ako kuhinja nije u skladu s ostatkom prostora to je jedan od razloga zašto ćete teže prodati svoju nekretninu ili ako se radi o preuređenju, morat ćete razmišljati i o ostatku prostora.

Prije nego krenete u kupovinu novog stana ili kuće, u preuređenje postojeće ili pak u prodaju, razmislite o ovim savjetima.

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu