Kuća zanimljivog izgleda na zagrebačkoj Knežiji

U blizini Zagrebačke avenije, ali skrivena od buke i gužve s prometnice, smjestila se kuća pomalo neuobičajenog izgleda uz koju dolazi i dvorišni objekt. Svojim položajem i odličnom lokacijom na kojoj se nalazi, pruža odličnu priliku ne samo za stanovanje, već i za obavljanje neke poslovne djelatnosti u sklopu dvorišnog objekta.    

Obiteljska kuća na Knežiji rekonstruirana je 2000. godine, a prostire se na 175.18 m2. Unutrašnjost kuće prvotno se sastojala od podruma, prizemlja i potkrovlja, te je rekonstrukcijom izvedeno novo stubište koje vodi s prizemlja na kat (prethodno potkrovlje), iznad kojeg se nalazi novo potkrovlje.

Hodnik na samom ulazu vodi u kuću ili u dvorište iza nje. Svakom posjetitelju pri ulasku u kuću pogled će privući stubište obloženo staklenom opekom zahvaljujući kojem je ono okupano sunčevom svjetlošću, a kojim se uspinje s prizemlja na kat i u potkrovlje. Stubište je polukružno izbočeno što kući daje neobičan izgled.

U prizemnom dijelu kuće nalazi se prostrani dnevni boravak s blagovaonicom, koji su od kuhinje i ulaznog hodnika odijeljeni vratima.

Iz hodnika se uspinje na kat gdje se nalaze dvije spavaće sobe, kupaonica i soba koja je trenutno namijenjena za odlaganje stvari. Sve sobe na katu imaju kosi strop, no usprkos tome on ne oduzima prostor.

Obje kupaonice u kući veće su nego što je to uobičajeno, zbog čega se u njihovo uređenje odlično uklapaju tamnije boje i uzorci.  

Potkrovlje kuće dovoljno je veliko da se tamo smjestio mladenački stan koji se sastoji od dnevnog dijela s malom kuhinjom, manje prostorije i kupaonice.

Iza kuće nalaze se malo dvorište i dvorišni objekt koji je idealan za obavljanje poslovne djelatnosti. Objekt je površine 62.82 m2 te se sastoji od prizemlja i kata. U prizemlju se nalaze jedna velika prostorija, prostor za odmor i wc, dok se na katu nalaze dvije prostorije i kupaonica. Među rijetkim je nekretninama u Zagrebu koje uz stambeni objekt imaju i zaseban dio koji se u potpunosti može namijeniti za poslovne aktivnosti.

Pročitajte još

Sjajne ili mat kuhinje? Pomažemo vam da lakše odlučite koju ćete izabrati

Za neke ljude izbor između kuhinje visokog sjaja i mat kuhinje je jednostavan izbor. Kao i kod svega ostalog...

Komentari

Povezano

Idealan namještaj za uređenje malog dnevnog boravka

Iako imate mali dnevni boravak, ne znači da ste...

Cijene nekretnina u Hrvatskoj imaju najslabiji rast u posljednje tri godine

Novo izvješće Eurostata donosi podatke o kretanju cijena nekretnina...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu