Kuća zanimljivog izgleda na zagrebačkoj Knežiji

U blizini Zagrebačke avenije, ali skrivena od buke i gužve s prometnice, smjestila se kuća pomalo neuobičajenog izgleda uz koju dolazi i dvorišni objekt. Svojim položajem i odličnom lokacijom na kojoj se nalazi, pruža odličnu priliku ne samo za stanovanje, već i za obavljanje neke poslovne djelatnosti u sklopu dvorišnog objekta.    

Obiteljska kuća na Knežiji rekonstruirana je 2000. godine, a prostire se na 175.18 m2. Unutrašnjost kuće prvotno se sastojala od podruma, prizemlja i potkrovlja, te je rekonstrukcijom izvedeno novo stubište koje vodi s prizemlja na kat (prethodno potkrovlje), iznad kojeg se nalazi novo potkrovlje.

Hodnik na samom ulazu vodi u kuću ili u dvorište iza nje. Svakom posjetitelju pri ulasku u kuću pogled će privući stubište obloženo staklenom opekom zahvaljujući kojem je ono okupano sunčevom svjetlošću, a kojim se uspinje s prizemlja na kat i u potkrovlje. Stubište je polukružno izbočeno što kući daje neobičan izgled.

U prizemnom dijelu kuće nalazi se prostrani dnevni boravak s blagovaonicom, koji su od kuhinje i ulaznog hodnika odijeljeni vratima.

Iz hodnika se uspinje na kat gdje se nalaze dvije spavaće sobe, kupaonica i soba koja je trenutno namijenjena za odlaganje stvari. Sve sobe na katu imaju kosi strop, no usprkos tome on ne oduzima prostor.

Obje kupaonice u kući veće su nego što je to uobičajeno, zbog čega se u njihovo uređenje odlično uklapaju tamnije boje i uzorci.  

Potkrovlje kuće dovoljno je veliko da se tamo smjestio mladenački stan koji se sastoji od dnevnog dijela s malom kuhinjom, manje prostorije i kupaonice.

Iza kuće nalaze se malo dvorište i dvorišni objekt koji je idealan za obavljanje poslovne djelatnosti. Objekt je površine 62.82 m2 te se sastoji od prizemlja i kata. U prizemlju se nalaze jedna velika prostorija, prostor za odmor i wc, dok se na katu nalaze dvije prostorije i kupaonica. Među rijetkim je nekretninama u Zagrebu koje uz stambeni objekt imaju i zaseban dio koji se u potpunosti može namijeniti za poslovne aktivnosti.

Pročitajte još

Savjeti kako doma postaviti kućnu teretanu

Kućna teretana idealan je izbor za sve one koji ne vole vježbati pred drugima ili teško organiziraju vrijeme za...

Komentari

Povezano

Savjeti kako doma postaviti kućnu teretanu

Kućna teretana idealan je izbor za sve one koji...

Mediteranski stil uređenja doma

Mediteranska arhitektura karakteristična je za zemlje koje okružuju Mediteran...

Što morate znati o tabularnoj ispravi

Pronašli ste stan, dogovorili cijenu, obavili potpisivanje kupoprodajnog ugovora...

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu