5 jednostavnih i zabavnih ideja za uskršnji dekor

Tko ne bi volio Uskrs? Druženje sa obitelji, toplije temperature, miris cvijeća i buđenje prirode, bojanje jaja, kuhana šunka, francuska salata, pinca, mogli bi nabrajati u nedogled. Kako biste uz dobru atmosferu i ukusnu hranu imali i lijepi ambijent za druženje, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam olakšati ove slatke muke i pomoći vam da stvorite pravu Uskršnju idilu.

Neke od materijala možda već imate tako da uz malo budžeta i kreativnosti možete zaista lijepo ukrasiti svoj dom.

Jaja

Uskrs je pa naravno, jaja mora biti!

Pronašli smo prekrasna pastelna pjegava jaja koja su i više nego jednostava za napraviti. Nakon što ih obojite, umočite kist u željenu boju te ih lagano poprskajte.

Simpatična „bunny“ jaja rijetko koga će ostaviti ravnodušnim.

Ova „umjetnička“ šarena jaja, jarkih boja i uvaljana u šljokice ne mogu proći ne zamijećeno. Pustite mašti na volju i poigrajte se sa bojama.

Osim pisanica na stolu možete kupiti mala ukrasna jaja te ih objesiti na rascvjetane grane. Napravite svoje malo uskršnje drvce!

Zečići

Zečići su također bitan dio Uskrsa, a ukoliko imate djecu donosimo neke zabavne dekoracije koje bi ih mogle razveseliti.

Dodajte slatke lampione u obliku zečića ili znakove u obliku mrkvica koji ih vode do sakrivenih čokoladnih jaja.

Nabavite zečje uši i neka igra započne.

Rascvjetane stabljike i cvijeće

Rascvjetane stabljike i cvijeće su neizostavan dio uskršnje dekoracije. Izdvajamo cica mace koje su profinjene i mekane poput pamuka, zatim grane trešnje koja u japanskoj kulturi predstavlja ljepotu, buđenje i prolaznost, te grane forzicije koju često možemo naći na javnim površinama, ali i u privatnim vrtovima. Složite lijepe dekorativne bukete grana, a uz njih možete ubaciti i pokoji cvijet.

Osim lijepe dekoracije, cijelu prostoriju ispuniti će miris proljeća i unijeti vesele boje u vaš dom.

Ukrasite košare sa cvijećem i u njih stavite pisanice.

Papir

Ukrasi od papira jednostavan su i jeftin način ukrašavanja. Pronašli smo ovaj zabavni „Hoppy Easter“ natpis koji uvijek možete iznova koristiti.

Dječji stol ukrasite sa malim slatkim papirnatim tanjurima, vrećicama i salvetama.

Zelenilo

Volimo zelenilo u svom domu tokom cijele godine, a posebno u proljeće kada uz cvijeće postaje neizostavan dio dekoracije. Jednostavno je, daje prostoriji određenu svježinu te osim dekorativne svrhe pozitivno utječe na naše zdravlje.

Natpise za potragu uskršnjih jaja stavite u teglice sa biljkama.

Osim biljaka u teglama, girlande su također jako lijepa dekoracija koja ne mora nužno biti rezervirana samo za božićno doba.

Nadamo se da smo vas inspirirali i da ćete pronaći nešto za sebe 😊

Izvor: https://thegingerhome.com/5-simple-and-fun-easter-decor-ideas/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu