10 ideja za proljetno uređenje dvorišta

Proljeće nam je odavno stiglo i vrijeme je sve toplije, što znači da ćemo sve više slobodnih trenutaka provoditi na otvorenom. Kako biste osvježili izgled svoje terase ili dvorišta, donosimo nekoliko jednostavnih projekata u kojima ćete uživati.

1. Povedite brigu o travnjaku

Za lijep zeleni travnjak zapravo vam ne treba puno, samo malo vremena i volje. Prvo očistite svoj travnjak, a nakon što se uvjerite da je vaša kosilica za travu funkcionalna, pokosite travu. Ako na vašem travnjaku ima mjesta gdje trava ne raste, posijte novu. Koristite prihranu, ako je potrebno zaljevajte travu i koristite sredstva za uništavanje korova.

2. Obojite ulazna vrata

Ulazna vrata vam izgledaju staro i mislite da bi im dobro došlo malo osvježenja? Raspitajte se u trgovini bojama i lakovima što vam je točno potrebno, odaberite boju koja vam se sviđa i krenite s bojenjem. Prvo očistite prvljavšinu s vrata, a zatim brusnim papirom skinite staru boju i zagladite neravnine. Prije no što nanesete boju koju želite, obavezno vrata premažite temeljnim premazom.

3. Dodajte pejzažnu rasvjetu u svoje dvorište

Kako biste u proljetnim i ljetnim večerima mogli uloviti još pokoji sat vani, predlažemo da u svoje dvorište postavite pejzažnu rasvjetu. Možete ju pronaći u svakoj bolje opremljenoj trgovini, a izbor je zaista velik. Rasvjeta će dati posebnu čar navečer, ali je i vrlo zanimljiva dekoracija.

4. Osvježite verandu

Veranda je mjesto s kojeg ulazite u kuću i zato ga je potrebno održavati urednim i čistim, jer je to mjesto prvo koje će vaši posjetitelji ugledati. Namjestite ju tako da vam bude ugodno tamo provoditi vrijeme, ali i da stvorite opuštenu atmosferu za svoje goste.

5. Napravite mjesto za druženje u svom dvorištu

Svi smo se zaželjeli druženja na otvorenom i druženja općenito, stoga oslobodite prostor gdje ćete posložiti namještaj. Ako imate stari namještaj, očistite ga i dodajte ukrasne jastuke, ili uložite u kvalitetne nove komade koji će vam trajati godinama.

6. Biljke penjačice su hit u uređenju eksterijera

Ako u svom dvorištu imate zidove koji vam narušavaju estetiku ili izgledaju golo, prekrijte ih biljkama penjačicama poput bršljana, zlatnog puzavca ili klematisa. Ruže i jasmin također su odličan izbor za vrtnu dekoraciju.

7. Postavite plantažne kutije

Imate malo dvorište, ali želite posaditi neko povrće i uživati u plodovima svog rada? Nabavite plantažne kutije u kojima možete posaditi zelenu salatu, blitvu, rotkvice, što god želite. Pobrinite se da kutija bude dobro drenirana i da korijenje povrća ima dovoljno prostora za rast. Kutije stavite na mjesto gdje će imati dovoljno sunčeve svjetlosti.

8. Sezona roštilja može početi

S dolaskom lijepog vremena možemo početi uživati u pripremi hrane na otvorenom. Bilo da se radi o zidanom roštilju ili onom prijenosnom, i jedan i drugi je potrebno očistiti i pripremiti. Rešetku ostružite četkom za roštilj, operite ih vodom i deteržentom i osušite.

9. Za više opuštenog uživanja nabavite dvorišne ljuljačke

Vaše je dvorište mjesto gdje se želite odmoriti i riješiti nakupljenog stresa, pa zašto ne biste nabavili dvorišne ljuljačke? Ne samo da su zgodne kao detalj u uređenju, već su i vrlo udobne i praktične za sjedenje. Izbor je stvarno velik, od visećih klupa do popularnih egg chairs (viseća stolica u obliku jajeta).

10. Obojite ogradu

Ogradu koja okružuje vaše dvorište jednako je važno održavati kao i samo dvorište. Raspitajte se u specijaliziranoj trgovini što vam je potrebno kako biste obojili ogradu sukladno materijalu od kojeg je napravljena. Uredna ograda unijet će osvježenje u izgled vašeg dvorišta.

Izvor: https://www.yellowbrickhome.com/11-spring-projects-to-tackle-right-now/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu