6 inspirirajućih dizajna kuhinje u zelenom

Koja će biti najpopularnija boja za kuhinjske ormariće 2021. i 2022. godine?

Postoji mnogo mogućnosti kada se govori o bojama u kuhinji, a zelena je zasigurno jedna od omiljenih.

Zapravo, prema istraživanjima, zelena je druga najpopularnija nijansa, odmah nakon plave. Razlog toga je, što ova boja donosi mnogo dobrih značenja (povezana je s prirodom, životom i sezonskom obnovom, predstavlja mir i ravnotežu te pozitivno utječe na naše zdravlje).Zelena boja pada u sredinu svjetlosnog spektra te zato naše oči zahtijevaju vrlo malo ili skoro nikakvu prilagodbu da bi je mogle vidjeti.

Osim toga, pandemijska vremena sigurno su doprinijela povećanju trenda zelene boje interijera, zbog naše želje za prirodom tijekom pandemije. S druge strane, kuhinje postaju višenamjenski životni prostor, gdje kombiniramo pripremu i konzumaciju hrane sa socijalnim aktivnostima s obitelji i prijateljima. Središnja uloga kuhinje znači da njezin dizajn postaje bitan za konačnu perspektivu cijelog unutarnjeg dekora.

Od mekih pastelnih zelenih do futurističkog neo-minta, od tamne šume zelene do Teala, budite inspirirani našim izborom zelenih kuhinja.

1. Dizajn kuhinje u zelenoj boji pistacije

Arhitekt Murray Barker i umjetnica Esther Stewart renovirali su ovaj dvosobni stan iz 1960-ih u Melbourneu koristeći boje i materijale koji odaju počast izvornom interijeru iz sredine stoljeća. Murray i Stewart odabrali su zelenu boju pistacije za stolariju prema originalnoj kuhinji iz 1960. koja je zamijenjena.

2. Zeleno, ružičasta, terazzo kuhinja

Ovaj super kreativni apartman od 40 četvornih metara u Ukrajini, autora studija VYMIR sadrži prekrasnu kuhinju s ružičastim ormarićima i zelenom terazzo pozadinom, zajedno s nadahnutim kuhinjskim otokom zaobljenih oblika i okomitim žljebovima. (vertikalnim preponama).

3. Zelena kuhinja u skandinavskom stilu

Potkrovlje je redizajnirao studio za dizajn baziran u Stockholmu koristeći se već postojećim izgledom. Studio je također posebno odabrao boje koje bi se suprotstavile inače bijelim površinama potkrovlja.

4. Maslinasto zelena kuhinja u prirodi

Održiva obiteljska kuća s pogledom na rijeku Cook’s u zapadnom Sydneyu dizajnirana iz jednokatnog bungalova. Dizajneri – studioplusthree – dali su domu novi život, s inherentnim osjećajem povezanosti s prirodnim okolišem, uklanjanjem dodataka i otkrivanjem izvornog oblika. Maslinastozelene plohe kuhinje u kontrastu su sa drvenima, te sve skupa ostavlja dojam jednog  lijepog prirodnog ambijent.

5. Kuhinjski dizajn u teal zelenoj boji

Za luksuzni najam peterosobnih soba u zaljevu Byron, dizajnerica interijera Melissa Bonney za dizajn kuhinje odabrala je tamnu teal boju i prirodno drvo. Srce kuhinje je ovaj kuhinjski otok sa zakrivljenim dizajnom i letvicama od američkog hrasta.

6. Kuhinjski dizajn u teal zelenoj boji

Posljednja zelena kuhinja koju smo odabrali je ovaj minimalistički dizajn na belgijskoj obali lokalnih arhitekata Carmina Van Dera Lindena i Thomasa Geldofa. Kako bi napravili kontrast, kuhinjske ormariće od brezovog drva su obojali u zelenu tehal boju koja podsjeća na morske alge te dodali mramorne ploče i stol.

Izvor: https://www.italianbark.com/kitchen-trends-green-kitchen-designs-ideas/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu