Neočekivano dobre i jeftine ideje za uređenje kuće

Ponekad imate osjećaj da vašem domu nešto fali, neki završni detalj koji bi upotpunio sliku prostora? Možda toga niste niti svjesni, ali u svom domu vjerojatno imate neke od sljedećih stvari koje više ne koristite, a prema mišljenju hvaljenih dizajnera interijera, upravo one mogu savršeno poslužiti za uređivanje prostora.

Pročitajte u nastavku koje su to neočekivane stvari koje biste mogli iskoristiti za uređenje svog doma, i to već danas.

1. Glazbeni instrumenti

Ako ste nekad svirali neki instrument koji sad samo skuplja prašinu, vrijeme je da ga izvadite i date mu novu svrhu. Možete ih postaviti na zidove ili ormariće, ili položite uz neki komad namještaja. Tko zna, možda ih nakon nekog vremena poželite i ponovo zasvirati.

2. Pletene košare

Jedno je sigurno, morate biti kreativni i razmišljati izvan okvira ako želite biti originalni prilikom uređenja doma. Pletena košarica za kruh ne mora doista biti košarica za kruh, već ju uz pomoć metalne ploče i jedne žarulje možete pretvoriti u vrlo zanimljivo zidno osvjetljenje.

3. Odjeća i modni dodaci

U svom ormaru sigurno imate neki komad odjeće ili modni dodatak koji ne nosite često ili se ne uklapa u vaš stil odijevanja, ali mu se svejedno divite. Šalovi i marame, ili čak pleteni komadi mogu postati idealan dekorativni dodatak na zidovima vašeg doma.

Izvor: Victorian Bonhomme

4. Šibice

Možete iskoristiti šarene šibice kako biste unijeli u svoj dom neke detalje u boji, a držati se mogu u nekoj lijepoj staklenci za koju sve do sad niste znali što ćete s njom.

5. Vintage srebro

Srebro se u današnje vrijeme ne koristi toliko često, ali vjerujemo da negdje samo čeka da bude pronađeno i izloženo.

6. Razglednice i fotografije

Fotografije dragih osoba držite tamo gdje će one biti vidljive. Nabavite inspirativnu ploču i na nju pričvrstite razglednice, isječke iz časopisa ili bilo što što će vas inspirirati i podsjetiti na neke vama drage osobe.

7. Neusklađeni tanjuri

Činjenica je da se tanjuri razbijaju i da preostale ne koristite često, ali vam ih je ipak žao baciti. Slobodno ih sparite kad vam dođu gosti i ukrasite ih stabljikama cvijećem, garantiramo da će se vašim gostima svidjeti tako postavljen stol. Druga je ideja da ih postavite na zid i napravite zanimljivu instalaciju od njih.

8. Zračne biljke

Ukrašavanje prostora biljkama već je dobro poznata metoda uređivanja doma. Zračne biljke razlikuju se od ostalih po tome što ih ne morate nužno držati samo u teglici, već ih primjerice možete objesiti da vise sa stropa. Vrlo su jednostavne za održavanje i vjerujemo da ćete uživati imajući ih u svom domu.

9. Dječja umjetnička djela

Uključite svoje mališane u uređenje doma, oni će biti oduševljeni, a vi ćete imati originalna umjetnička djela. Uokvirite njihove crteže ili ono što su izradili izložite na policama. Neka naprave otiske svojih dlanova na zidu koje ćete potom uokviriti zanimljivim okvirom. Samo neka bude šareno!

10. Postojeći komadi

Zašto kupovati nove ukrase kad možda već imate neke predmete koji se mogu odlično uklopiti u vaš prostor, koji su najbolji odraz onog tko vi doista jeste? Osvrnite se oko sebe, sigurno ćete pronaći nešto što možete izložiti ili mu dati novu namjenu. Poigrajte se i budite maštoviti kod uređenja, sigurni smo da ćete uživati u tome.

Izvor: https://www.apartmenttherapy.com/unexpected-items-to-decorate-with-according-to-design-experts-36899490

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu