7 ideja kako organizirati druženje na otvorenom

S dolaskom toplijeg vremena i dužih večeri, normalno je da ćemo željeti čim više vremena provoditi vani. Boravak na otvorenom podiže raspoloženje, pogotovo kad su oko vas vama bliske osobe. U današnjem članku donosimo savjete kako vanjsko druženje učiniti još zanimljivijim.

1. Odaberite temu

Iako ona nije potrebna, može biti jako zabavno pripremati ju, a i pomoći će vašim gostima da se opuste. Neke od tema koje možete iskoristiti su havajska ili neka druga kostimirana ideja za zabavu, primjerice ako više vas voli isti film ili seriju. Možete osmisliti i filmsku noć na otvorenom ili organizirati večer uz društvene igre. Koktel zabava je također jedna od ideja, u kojoj svi mogu sudjelovati radeći ili kušajući razna pića.

2. Gdje kupiti potrebne dodatke?

Ponuda je danas stvarno raznovrsna i u gotovo svakoj većoj trgovini možete pronaći različite dekoracije i dodatke. Skrenite pozornost da kupujete stvari koje su eco friendly i koje možete koristiti više puta, primjerice posuđe i pribor jelo te čaše. Uz to, gotovo svaka trgovina nudi i različite grickalice koje možete ponuditi svojim gostima, a koje su nezaobilazne o kakvom god se druženju radilo.

3. Dekoracije za party

Tema koju ste odabrali za svoje druženje će diktirati koji su vam rekviziti potrebni, ali ono što gotovo uvijek prolazi su baloni, papirnati lampioni, staklenke ili boce s ukrasnim svjećama, ukrasne trake, ili svježe svijeće. Ne morate pretjerivati i uvijek iskoristite ono što možda već imate doma, a nešto uvijek možete posuditi od članova svoje obitelji ili prijatelja.

4. Uživanje u hrani

Za druženje na otvorenom najbolje je imati jednostavan izbor jela, a ona s roštilja ne samo da su brzo gotova već su i ukusna, te će u njima svatko uživati. Pripremite jednostavan meni kao što su piletina, ražnjići ili burgeri, a uz sve to se odlično nadopunjuje razne salate i jela koja se mogu pripremiti unaprijed. Možete se dogovoriti i da svatko donese neko jelo, samo vodite brigu o tome što će tko donijeti.

5. Namještaj za zabavu u dvorištu

Zabava na otvorenom ne znači da morate kupovati novi vrtni set. Kombinirajte onaj namještaj koji već imate ili ga posudite od prijatelja ili susjeda. Istražite ponudu na buvljacima, možda nađete neki komad koji bi se uklopio u vaše dvorište. Osim vrtnih stolica, za sjedenje su idealne i vreće za sjedenje.

6. Glazbena pozadina

Kakva je to zabava baz glazbe? Pripremite listu pjesama koja se sviđa vama i vašim gostima, a ako imate prijatelje koji znaju zasvirati, zamolite ih da pridonesu cjelokupnoj atmosferi.

7. Vanjske dekoracije

Za razliku od ukrasa za tematske zabave, uobičajene vanjske dekoracije su primjerice rasvjeta i ukrasni jastuci. To su svakako komadi koje uvijek koristite i koji su trajniji, tako da ih uvijek možete namijeniti i za zabavu. Nabavite komade koji se mogu koristiti i vani, ali i u zatvorenim prostorima poput šarenih navlaka za jastuke ili žaruljice koje se vješaju na žicu ili po drveću.

Izvor: https://www.thespruce.com/ideas-entertaining-outdoors-on-a-budget-2736349

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu