Stvorite sami zen atmosferu u svojoj kupaonici

Ideja o zen kupaonici dovodi sigurno vas odmah asocira na osjećaj mira i smirenosti. Zen prostor može vam pomoći da se oslobodite stresa i pronađete mir unutar vašeg doma, a kupaonica je idealno mjesto za stvaranje takvog ugođaja. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja kako to postići.

Uređenje tekstilom

Tko kaže da su dekorativni prekrivači i tepisi samo za spavaću sobu? Košara ispunjena velikim ručnicima i prekrivačima te tkani tepih daju malo tekstilnih elemenata cijeloj kupaonici. Ne bojte se eksperimentirati s mekim slojevima i materijalima kako biste svoj prostor učinili privlačnijim.

Postavite kadu ispod prozora

Ako renovirate kupaonski prostor, potrudite se staviti kadu ispod prozora. Kada je savršeno mjesto za opuštanje i pronalaženje osjećaja mira, a ukoliko je stavite uz prozor možete gledati u prirodu te se u potpunosti prepustiti zen ugođaju.

Postavite nekoliko svijeća

Postoji li išta bolje zen od svijeća? Ako vas ovaj prizor sa slike ne tjera da se poželite uvaliti u kadu sa mirisnim svijećama, ne znamo šta hoće. Dodavanjem samo nekoliko svijeća oko kade odmah stvarate ugodno i opuštajuće okruženje koje vam pomaže da se opustite nakon napornog dana.

Odabir prirodnih materijala

Kada dizajnirate svoju zen kupaonicu, materijali poput drveta ili kamena pobudit će osjećaje prirode i smirenosti, a vaš će prostor održati neutralnim, a istovremeno modernim.

Dodajte zelenilo

Ukrašavanje bilo kojeg prostora zelenilom odličan je način za postizanje mirnog okruženja bez puno truda. Postavite viseće biljke iznad svoje kade ili tuš kabine, a ako imate prozor možete ih i tamo postaviti kako bi biljke bile izložene prirodnom svijetlu. Kupaonice su vrlo vlažne prostorije stoga je bitno odabrati biljke kojima to odgovara. Ukoliko vaše zelenilo nikako ne uspijeva, uvijek ga možete zamijeniti umjetnim.

Pustite svjetlost u prostoriju

Da biste stvorili zen ugođaj kakvi se recimo mogu pronaći u hotelima usredotočite se na čiste linije u cijelom prostoru. Iako možda nemate prozor od poda do stropa, uvijek možete usmjeriti prostoriju prema najboljem izvoru svjetlosti u svojoj kupaonici.

Stvorite prostor za pohranu stvari

Teško da ćete se moći opustiti ako imate kupaonicu koja je neuredna i pretrpana stvarima. Ukoliko već imate ugrađene ormarića, možete još dodati i ugradbene zidne police ili kupaonske regale. Dodatni prostor za odlaganje, posebno u maloj kupaonici ključan je za održavanje opuštajuće i mirne atmosfere.

Ukrasite prostor umjetninama

Ovu zen kupaonicu naprosto obožavamo jer sadrži sve potrebe elemente za dobivanje opuštajuće atmosfere. Svijeće i biljke doista dodaju puno ambijenta ovom prostoru, ali  također volimo korištenje uokvirenih slika u cijelom prostoru. Iako vam se kupaonica možda ne čini kao najprirodnije mjesto za vješanje umjetnina, može unijeti dašak luksuza.

Umirujući mirisi ključni su za postizanje zena

Za kraj, koristite mirisne svijeće ili difuzore. Odaberite smirujuće mirise kao što su lavanda, limun ili jasmin kako bi vam pomogli da se opustite dok se spremate na posao ili kada dođete doma.

Izvor: https://www.thespruce.com/zen-bathrooms-4159878

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu