Savjeti kako doma postaviti kućnu teretanu

Kućna teretana idealan je izbor za sve one koji ne vole vježbati pred drugima ili teško organiziraju vrijeme za odlazak u teretanu.

Posljednjih godinu dana vježbanje kod kuće postalo je popularnije. Znamo koliko je teško ponekad pronaći vrijeme ili motivaciju za vježbanje kod kuće, pogotovo ako nemate adekvatan prostor gdje biste mogli vježbati. Muđutim, nedostatak prostora ne bi vam smio poslužiti kao izlika, jer se uvijek može pronaći neki kutak u vašem domu, garaži ili dvorištu gdje biste mogli izvoditi tjelovježbe.

U današnjem članku pročitajte koje vam savjete donosimo za postavljanje prave male kućne teretane.

Odredite što i kako želite vježbati

Najbolja lokacija i postav kućne teretane ovisi o vašem stilu vježbanja. Možda volite započeti dan vježbajući jogu? Potražite u svom domu mjesto koje u jutro ima dovoljno sunca i gdje ćete moći staviti svoju prostirku za vježbanje.

Ako se vaš trening sastoji od intenzivnih vježbi, vjerojatno će vam trebati više prostora. Traka za trčanje, utezi ili sobni bicikl zahtjevaju dodatne kvadrate u vašem domu pa razmislite gdje biste ih mogli postaviti bez da zauzimaju životni prostor vama i vašim ukućanima.

Budite domišljati s iskorištavanjem prostora

Potražite u svom domu slobodna mjesta gdje biste mogli postaviti svoju opremu za vježbanje. Hodnici ili mjesto iza naslonjača mogu se iskoristiti za vježbe u kojima se koriste bučice ili traka za vježbanje s otporom. Radna soba, podrum, tavan, pa čak i garaža su mjesta u kojima se možete posvetiti tjelovježbi. Vježbanje na otvorenom odlična je ideja, pa zato iskoristite svoje balkone, terase ili dvorišta.

Postavite granicu između prostora za vježbanje i ostatka kuće

Odvojite svoj prostor za vježbanje od ostalih prostorija kako vas ukućani ne bi ometali tijekom vježbanja, i obrnuto. Jedna od ideja je da ga odvojite paravanom. Kako biste zadržali fokus, nemojte dozvoliti da se taj prostor pretvori u skladište i nemojte tamo odlagati kućanske potrepštine.

Ako se vaša kućna teretana nalazi u dnevnom boravku, označite prostor ukrasnom prostirkom ili ukrasnim zrcalom. Na taj način će taj dio izgledati samo kao nastavak vašeg stambenog prostora kad ga nećete koristiti za vježbanje.

Stvorite atmosferu koja poziva

Veće su šanse da ćete uživati vježbajući kad ste kod kuće pa stoga birajte opremu za vježbanje u jarkim bojama, što je odlično za zabavu i motivaciju. Dobro osvjetljenje također može imati veliki utjecaj na vašu motivaciju.

Pospremite opremu za vježbanje kad vam ona nije potrebna

Održavajte svoju kućnu teretanu urednom i čistom kako biste uvijek imali sve pri ruci kad osjetite potrebu za vježbanjem. Možete koristiti pletene košare za držanje ručnika ili prostirki za jogu, ili police za držanje utega i druge opreme. Ako ne želite da vaš kutak za vježbanje bude uočljiv, upotrijebite rješenja za pohranu kao što su košare koje se mogu poklopiti.

Personalizirajte prostor

Unesite boje i dodatke kako biste učinili prostor osobnijim. Na zidove zalijepite tapete sa zanimljivim uzorkom ili ga obojite u jarku boju. Jedna od ideja je da zalijepite i fotografije koje će vas inspirirati. Ali, ako ste više orijentirani prema meditaciji i jogi, neka u prostoru prevladavaju umirujuće boje i biljke, bilo one prave ili umjetne.

Izvor: https://www.bhg.com/rooms/rooms/how-to-create-home-gym/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu