10 odličnih ideja za uređenje hodnika

Samo zato što hodnik nije prostorija u smislu da ima baš svoju određenu namjenu, ne znači da ga ne možete urediti. Na kraju krajeva, ulazni hodnik u vaš dom je prva prostorija koju ćete vi ili vaši gosti ugledati, pa zato vjerujemo da ćemo sljedećim savjetima pomoći stvoriti osjećaj dobrodošlice.

1. Uvedite red u prostor

Iskoristite svaki centimetar u hodniku. Ako vam nedostaje mjesta za ormar za odlaganje stvari ili za kakvu komodu, ne znači da svoje stvari možete odložiti bilo gdje u hodniku. Iskoristite zidove za postavljanje polica i vješalica, što je efikasno rješenje za izbjegavanje osjećaja pretrpanosti i nereda.

2. Ukrasite zid fotografijama

Netko vidi prazan hodnik, a netko kao mi vidimo idealnu priliku za postavljanje galerije fotografija. Vješanje obiteljskih portreta ili fotografija, te umjetničkih djela je jednostavno rješenje da u svoj hodnik unesete dašak osobnosti. Okviri za fotografije mogu biti jednobojni i istog oblika, ili se možete poigrati različitim veličinama i bojama, izbor je na vama.

3. Jeste li dovoljno hrabri za prugaste tapete?

Tražite li način da u trenutku oživite svoj ulazni prostor? Zid u hodniku obložite tapetama s klasičnim crnim i bijelim prugama, ili nekom drugom kombinacijom boja za snažniji dojam. Za one neodlučne – postoje tapete koje lako možete ukloniti ako shvatite da vam se takav način uređenja ipak ne sviđa.

4. Dodajte ukrasnu policu

Uz ovješene fotografije, na zid u svom hodniku možete postaviti i policu na koju ćete postaviti uokvirene fotografije ili suvenire koje ste prikupili na putovanjima. Postavljanje vama dragih sitnica stvorit će ugodnu obiteljsku atmosferu odmah na ulasku u vaš dom.

5. Izaberite moderan način uređenja

Ljubitelj ste moderne estetike? Komplementarne neutralne nijanse, glatki podovi, geometrijski uzorci i naglašeni komadi namještaja stvaraju suvremeno, pomalo hladno uređenje prostora.

6. Slikovito uredite svoj hodnik

Bijeli zidovi i pod od svjetlog drveta, vaza s cvijećem i tepih kockastog uzorka, te kakvo umjetničko djelo najjednostavniji su primjer kako možete efektno urediti hodnik.  

7. Vizualno povećajte prostor ogledalima

Okruglo ogledalo i uski stolić odličan su izbor za male hodnike.

8. Oživite prostor zidnim tapetama s botaničkim uzorcima

Zidne tapete imale su svoj veliki povratak u proteklih nekoliko godina pa su mnogi već ukrasili svoje zidove zanimljivim uzorocima. Jedan od prijedloga za uređenje zidova u hodnicima su tapete sa uzorcima palminih listova, zelene loze, lišća banane ili cvijeća.

9. Položite tepih na pod

Imate dugačak i uzak hodnik? Takav je prostor savršen za postavljanje dugačkog tepiha u primjerice zemljanim bojama, u koji za završne detalje u uređenju možete dodati kakvo umjetničko djelo i biljke.

10. Objesite drvene kuke

Funkcionalnost susreće modu i formu. Spremite kapute u ormar, a na kružne drvene kuke objesite šešire ili pletene torbe, što je praktično i efektno.  

Izvor: https://www.thespruce.com/hallway-decor-ideas-4172489

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu