Kako zadržati ljetni dekor u domu tijekom cijele godine

Postoji nešto posebno lijepo u ljetnom dekoru. Prozračne tkanine, prigušene palete boja, prirodna vlakna i boho utjecaj povezan sa sezonom pružaju osjećaj kao da imate more i sunce unutar kuće.

Iako se možda čini da je ovaj stil čisto sezonski, postoji nekoliko načina na koje možete uklopiti ljetne trendove dizajna u svoj cjelogodišnji dekor. Pogledajte najnovije trendove dizajna interijera koji će vam također pomoći da ostatak godine sačuvate ljetnu atmosferu u svom domu.

Uključite plavu boju

Boja svijetlog ljetnog neba i pješčanih plaža! Da ljeto ima svoju boju to bi sigurno bila prekrasna plava. Preporučujemo upotrebu bogatijih plavih boja kojima možete naglasiti zid u vašoj dnevnoj sobi ili dodajte svjetlo plavu posteljinu i ukrase u kombinaciji s bijelom pozadinom kako biste svom prostoru dali onu gracioznu grčku vibraciju. Ako ste u srcu minimalist, kobalt plava može unijeti malo živosti u vašu sobu. Uključite plavu boju u svoj dekor kao stalni podsjetnik na vedro nebo i sunce na koži!

Minimalistički stil

Kad je minimalizam tek počeo stjecati popularnost, stil je bio posvećen čistim linijama, bešavnim strukturama i stilski strogom dizajnu. Međutim, on je više od praznih i otvorenih prostora. Stalno se razvija te igra sa sunčevom svjetlošću, prirodnim zelenilom, slikama u boji i još mnogo toga. U zimskom i jesenskom periodu kada nas sunce odluči iznenaditi svojom prisutnošću, svijetlost koja će obasjati čistu minimalistički uređenu prostoriju unijeti će dašak ljeta u vaš dom.

Neutralne boje

Bijela, blijedo siva, bež i boja bjelokosti, sve su to boje koje se obično povezuju s ljetnim kućama na plaži. Međutim, neutralne boje prekrasne su tijekom cijele godine, zbog čega su jedan od najvećih trendova dizajna interijera za 2021. Neutralni elementi daju nam izvrsnu pozadinu za bilo koju shemu boja na koju se želite prebaciti nakon nekog vremena. Bijeli kauč i zavjese nikada ne izlaze iz mode, a tamno-sive, sive i bež boje izuzetno dobro djeluju na uređenje spavaće sobe na vašem uzglavlju ili noćnim ormarićima. Ako u bilo kojem trenutku želite unijeti malo boje u svoj dekor, to postaje vrlo jednostavno. Sve što trebate je ubaciti šarene jastuke, pokrivače, prostirke i vaze, te kako se vaš osobni stil mijenja tako mijenjate i njih.

Unesite biljke u svoj dom

Što se tiče ljetnih trendova dizajna interijera, ovaj je bezvremenski! Postoji nešto nevjerojatno obogaćujuće u iskustvu pomaganja biljci da raste i razvija se. Uključivanjem biljaka u dekor dajemo prostoru jednu pozitivnu energiju i svježinu. Preporučamo da se odlučite za stvarnu, a ne umjetnu biljku, ali ukoliko se nemate vremena brinuti o njoj i zalijevati je, poslužit će i umjetna. Ukoliko kupujete pravu, morate ih samo mijenjati sukladno s godišnjim dobima.

Lagane tkanine

Lagane, prozračne tkanine obično su povezane s godišnjim dobima kada možete držati prozore otvorenima, ali lako je držati te teksture izložene tijekom cijele godine. To ćete najlakše učiniti zavjesama i pokrivačima. Izaberite komade izrađene od lakšeg materijala poput pamuka, lana ili svile kako biste svom u domu imali taj prozračni osjećaj. S prozirnim zavjesama nikada ne možete pogriješiti jer svijetlost koja prodire kroz njih obasjat će cijelu prostoriju.

Odlučite se za prirodno drvo

Ratan, trska, pleter i drugo drvo sličnih nijansi mogu svaki prostor učiniti boemskim i ljetnim. Boho dekor najuže je povezan s ljetnom sezonom, ali mi smo ovdje da vam kažemo da djeluje tijekom cijele godine! Svijetle nijanse ovih prirodnih elemenata donose eleganciju bez težine  koja je često povezana s dubljim, bogatijim šumama. Ukoliko dodate samo stolicu ili tabure od ratana  prostorija će odmah dobiti taj ljetni ugođaj.

Pustite sunce unutra

Jedan od najboljih dijelova ljeta je prirodno svjetlo koje dolazi u vaš prostor. Najznačajniji trend uređenja interijera za nadolazeću godinu su domovi koji obiluju prirodnim svjetlom, pa ga preporučuju dizajneri interijera širom svijeta. Iako je to možda izazov postići ako niste vlasnik prostora u kojem živite, uvijek možete maksimizirati svjetlost koja dolazi kroz držanje prozora otvorenim ili pomoću prozirnih zavjesa. Ako, pak, posjedujete prostor u kojem živite, odlučite se za velike prozore kako biste osigurali da vaše područje uvijek bude preplavljeno prirodnim svjetlom. Veliki prozori pomažu unijeti sve sunčeve zrake, čak i ako je ograničeno tijekom ljetnih mjeseci.

Izvor: https://www.spacejoy.com/interior-designs-blog/summer-trends-to-try-year-round

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu