7 trendova u uređenju interijera koji su in ovog ljeta

Smjena godišnjih doba je odlična prilika za miješanje stilova i ambijenta u vašem domu. Ako zimi za božićne blagdane na svoje prozore vješate žaruljice, zašto ne biste proslavili i dolazak ljeta sličnim dekoracijama?

U slučaju da volite sunčane dane provedene na plaži ili s druge strane možda baš niste baš ljubitelj vrućina i radije biste bili u zatvorenom, pročitajte sljedeće ideje koje donosimo kako biste unijeli ljeto u svoj dom.

Preselite prirodu u svoj dom

Ništa ne podsjeća na ljeto više od bujnog zelenog drveća i cvijeća u cvatu. Da biste svoj dom uskladili s ljetnim trendovima dizajna interijera, pokušajte ga ukrasiti visokim stojećim biljkama poput monstere ili svekrvinog jezika (eng. snake plant). Kućne biljke su poput žive umjetnosti i unijet će zelenilo u svaku prostoriju, a mogu poslužiti i umjetne biljke. Na ovaj način osjećat ćete se kao da imate mali vrtni kutak unutar svog doma.

Sad kad se drveće vani posve razlistalo i zazelenilo, zašto biste si ometali pogled na prirodnu ljepotu? Ako kojim slučajem imate pristup danjem svjetlu u svojoj kuhinji, zašto ne biste razmislili o tome da posadite mali vrt na svom kuhinjskom prozoru? Ne samo da će biti efektan kao dekoracija, već one biljke koje uzgojite možete i iskoristiti.

Nevažno koje je godišnje doba trenutno, biljke nikada neće izaći iz mode.

Poigrajte se umjetnošću

Posljednjih godinu dana svjedočimo trendu naglašavanja jednog zida u prostoriji. Primarne boje kao što su crvena, žuta i kraljevski plava sad su u modi i dat će vašem prostoru chic i modernu vibru. Možda baš i niste spremni za projekt bojanja zida, ali svejedno želite malo umjetnosti na svojim zidovima? Ukrasite svoj zid slikom hrabrog uzorka. Možete uložiti i izdvojiti nešto više novca za pravu sliku, za što preporučamo da posjetite galeriju u svom gradu i možda uspijete pronaći sliku lokalnog umjetnika koja će vam se svidjeti.

Sjajne metalik boje

Ljetni trend u dizajnu interijera prigrlio je boje toplih metala poput bronce, bakra, mjedi, zlata i ružičastog zlata. Dekorativni predmeti kao što su svijećnjaci, okviri za slike, ukrasne zdjelice ili posude za biljke u ovim bojama privući će svačiji pogled. Slobodno miješajte i kombinirajte različite tonove. Primjerice, ako je vaša kuhinja već opremljena vašim omiljenim aparatima od nehrđajućeg čelika, pokušajte taj srebrno hladni ton uskladiti s toplijom brončanom bojom posuđa, pribora za jelo, sudopera, stalka za vino ili kvake na vratima ormarića.

Ako vaš dom ima klasični potpuno bijeli izgled, učinite ga modernim tako što ćete dodati dekoracije u brončanoj ili ružičasto zlatnoj boji, udahnuvši novi život umornoj, monokromatskoj sobi. Možete se i sami upustiti u projekt bojanja svijećnjaka, lonaca za biljke, okvira za slike i drugog dekora.

three gold pots with plants beside wall

Plava boja u uređenju interijera

Za one koji slijede trendove u dizajnu interijera, izbor ove boje za ljeto nije nikakvo iznenađenje – kraljevsko plava ili mornarski plava uvijek su bile popularne. Primjerice, kuhinja u bijeloj boji uvijek se smatrala klasičnim odabirom uređenja, ali sad sve češće možemo vidjeti mornarski plave kuhinjske ormariće sa zlatnim detaljima, što je trend za koji vjerujemo da će se sigurno održati neko vrijeme. Za vrijeme ljeta u svoju kuhinju možete staviti i neke nautičke dekoracije. Uskladite drveni namještaj s prugastim tamnoplavim tepihom. Iako je ljetni dizajn interijera temeljen na plaži prolazan, možete suptilno ukrasiti dom školjkama, umjetninama na zidu i ljetnim printom na tkaninama.

Modular Kitchen Design

Boho chic

Kako se godišnja doba mijenjaju, boho chic također dolazi i izlazi iz mode. Za dočaravanje ljeta u svom domu boho chic je odličan izbor. Imate li glazbenika u obitelji? Objesite instrumente poput gitara i ukulela na zid, stvarajući umjetničku, boemsku vibru. Uskladite drveni namještaj koji se lako pere s  umjetničkim djelima od ukrasnih vlakana, poput tkanog tekstila ili hvatača snova. Ovaj ljetni trend uređenja interijera nadopunjuje druge trendove, kao što je korištenje klasične plave boje u interijeru, sobne biljke i dekorativne komade u metalik sjajnim bojama – ali, ako želite pravu boho chic atmosferu, dodajte jastuke i pokrivače u jarkim bojama poput tamno ružičaste. Birajte dekor izrađen od vlakana ili drveta, poput pletenih košara.

green cactus plant in room

Igrajte se uzorcima

Bilo da se radi o cvjetnom uzorku ili onom sa životinjskim otiscima, nevjerojatno je koliko njegov izbor može utjecati na ambijent u prostoriji. Ovog ljeta u trendu su grafike koje ističu kontraste u boji. Razmotrite opcije poput dvobojnog geometrijskog uzorka ili printa cvijeta izbliza. Ako niste sigurni što izabrati, igrajte na sigurno i odaberite jastuk s ukrasom palmi ili ananasa.

U minimalističkim interijerima, pravi odabir uzoraka može podići vaš stil uz zadržavanje elegantne jednostavnosti. Ako ste spremni za izazov, možetee čak razmisliti o miješanju uzoraka u sličnim paletama boja – možda bi se tropski print mogao podudarati sa suptilnim prugastim printom. Nikad nećete znati dok to ne isprobate!

Three Assorted Throw Pillows on Couch

Shabby, ali profinjeno

Iako se vintage stil može činiti kao povratak na stariji stil uređenja, taj istrošeni izgled zapravo je jako moderan. Udobni shabby chic interijeri vraćaju se u trend. Da biste slijedili ovaj ljetni trend dizajna interijera, novi namještaj  mora izgledati poput antikviteta. Bez obzira kupujete li ga ili ga samostalno izrađujete, drveni stolovi i stolice s bojama pružit će vašem domu rustikalan, ugodan osjećaj. Posebno su popularni i ugodno svijetli završni slojevi boja u bijeloj i pastelnim bojama.

Dopunite shabby chic stil sobnim biljkama te jastucima i prostirkama za kauč u zemljanim bojama – razmislite o nijansama poput maslinasto zelene ili lila boje. Pomiješajte ih s metalno sjajnim bojama i kombinirajte sjajno i novo s onim što je dobro uščuvano – sjajni zlatni okovi i chic ormari čine sjajan par.

Potted plants decorating brick wall of stylish house

Izvor: https://foyr.com/learn/7-top-summer-interior-design-trends-to-follow-in-2020/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu