Ideje za uređenje kamp kućice

Ljeto nam je stiglo i mnogi će krenuti na more iskoristiti svoj godišnji odmor, što znači da će se smjestiti u hotele, privatne kuće ili možda čak u kampove. Ukoliko imate kamp kućicu, kampiranje je strogo regulirano i ne smijete ju postavljati izvan područja koje nije predviđeno za njeno postavljanje. Parcela na koje možete smjestiti svoju kamp kućicu na našoj obali ne nedostaje, a samo neki od primjera su Solaris Camping Resort, Istra Premium Camping Resort i Solitudo Sunny Camping.

Kamp kućice popularnije su nego ikad, a možda se i među vama krije pokoji ponosni vlasnik kućice na četiri kotača. Bilo da ih već imate ili tek maštate o jednoj, u ovom članku možete pronaći neke odlične ideje o njihovom uređenju.

Dotjerajte zidove

Postavljanje šperploče ili brodskog poda na zidove vrlo je jednostavna ideja zbog koje će vaša kamp kućica manje izgledati kao prijevozno sredstvo, a više kao dom. Ploču čak možete obojiti neutralnim bojama poput bijele ili bež kako biste vizualno otvorili prostor.

Ne zaboravite na podove

Kao i kod uređenja kuća ili stanova, podovi imaju vrlo bitnu ulogu. Postavite vinilne daske ili pod od bambusa jer nalikuju podovima od pravog drveta i lako se čiste kad se nečistoća i pijesak nađu u vašoj kamp kućici. Za dodatnu zaštitu na pod možete staviti šareni tepih.

Postavite dobro osvjetljenje

Postavljanje rasvjete izvrstan je način da se zabavite uređenjem vaše kućice, a osim toga je i vrlo praktičan u večernjim satima kad više nema prirodnog, danjeg svjetla. Iako možete postaviti vanjsko osvjetljenje ili ugradbena svjetla, postoji mnogo načina da i osvjetljenje unutar kombija bude jednostavno. Čak i samo postavljanje led žaruljica osvjetlit će vaš prostor i učiniti ga ugodnim.

Stavite krovni prozor

Krovni prozori savršeni su za bilo koji dizajn kamp kućice, jer će donijeti puno danjeg svjetla, a noću ćete spavati pod zvijezdama. Također će vizualno otvoriti prostor, pa nećete imati osjećaj da je prostor u kućici ograničen.  

Uložite u kuhinju

Dodavanje kuhinje u vašu kamp kućicu može vam uštedjeti novac dok putujete. Izbor kako će izgledati vaša kuhinja prepuštamo vama i slobodno si možete dati oduška i napraviti kuhinju s granitnom radnom pločom, sudoperom i slavinom, te pločom za kuhanje. Možete napraviti i kuhinju na izvlačenje te ju opremiti štednjakom, prostorom za rad i spremištem.

Napravite prostora za blagovaonicu ili radni dio

Ako planirate raditi na putu ili putujete s obitelji, idealno u uređenju kamp kućice je stvaranje višenamjenskog prostora za blagovaonicu i radni dio. Ako se radi o kućici koja je mala, razmislite o dodavanju sklopivog stola koji se može postaviti primjerice u prostoru gdje spavate.

 Ne zaboravite na tuš

Kad putujete, nemate baš često luksuz tuširati se onako kako možete kad ste doma, zar ne? Ali i to se može vrlo lako riješiti postavljanjem mini kućnog tuša sa grijanim spremnicima, pločicama i odvodom, te vratima. Drugo je rješenje da samo pričvrstite glavu tuša koja se može izvlačiti i crijevo na kuhinjski sudoper, a za grijanje vode upotrijebite solarni pogon.

Istaknite svoju kreativnost odabirom pločica

Pločice dodaju boju prostoru i olakšavaju čišćenje, te kućici daju osjećaj topline i doma. Za kuhinje su idealan izbor pločice s raznim uzorcima, ili na unutarnji dio vrata kućice postavite pločice što će sve zajedno poslužiti kao zid tuša kada koristite tuš koji smo opisali prethodno.

Odlučite se za sklopivi krevet

Sklopivi krevet je najbolje rješenje ako želite stvoriti čim više prostora u kućici, a da ne morate sastavljati krevet svaki put kad poželite spavati. Danju se krevet može sklopiti kako biste imali više mjesta za dnevne aktivnosti, a noću ga možete rasklopiti i spavati u njemu.

Kreveti na kat su također dobrodošlo rješenje

Ako tražite ideju kako smjestiti višečlanu obitelj u kamp kućicu, predlažemo krevete na kat. Djeca će ih obožavati. Ne samo da ćete uštedjeti na prostoru, već će i vaša djeca uživati jer će imati svoje mjesto gdje će se moći opustiti ili igrati.

Terasa na izvlačenje, zašto ne?

Ne morate se odreći dragocjenog prostora unutar kućice kako biste imali mjesto gdje ćete uživati navečer s obitelji ili prijateljima. Možete ugraditi terasu koju ćete izvući sa strane ili sa stražnje strane vaše kućice koji će omogućiti okupljanje. Čak i prilikom pripreme jela može poslužiti kao dodatni radni prostor.

Stvorite malo mjesta za privatnost

Živjeti u kamp kućici znači imati jako malo mjesta za privatnost. Da biste odijelili jedan dio samo za sebe postavite ukrasnu zavjesu ili tapiseriju ispred vašeg kreveta ili prostora za sjedenje.

Ukrasite uzorcima

Ideje za uređenje kamp kućice mogu biti jednostavne poput stavljanja jastuka s uzorkom u blagovaonicu ili prostiranje šarene deke na krevetu. Ne morate pretjerivati s uređenjem jer moto života u malom prostoru je manje je više, ali nekoliko manjih dekoracija može vam uljepšati životni prostor.

Izvor: https://www.extraspace.com/blog/outdoor-recreation/how-to-decorate-your-van/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu