Kako izabrati pravu vazu za cvijeće

Nekoliko je stvari koje biste trebali imati na umu kad birate vazu za cvijeće, primjerice visina vaze, njezin oblik i veličina otvora. Odabirom one vaze koja se nadopunjuje sa cvijećem možete stvoriti željeni učinak i sa samo nekoliko cvjetova ili grana.

Ako uživate imati svježe cvijeće u svom domu, donosimo nekoliko prijedloga za vaze koje biste možda željeli imati.

Vaze s uskim grlom

Grana u vazi tijekom cijele godine može biti lijepa dekoracija, pogotovo grana magnolije ili cice mace. Usko grlo kod vaze će podupirati stabljike i grane, sprječavajući ih da se prevrnu.

Okrugle ili ovalne vaze

Kod ovakvih vaza stabljike ne morate rezati na kratko, a cvijeće se neće naginjati na stranu, ostavljajući pritom rupu u sredini vaze. Idealne su za cvijeće poput tulipana, ruža, božura ili hortenzija.

Visoka okrugla vaza

Visoka zaobljena vaza odlična je za stvaranje impresivnog ozračja ako priređujete zabavu ili dočekujete goste. Prikladna je za cvijeće poput eukaliptusa, ljiljana ili kokotića.

Visoka, vitka vaza

Vaza koja je dizajnirana kako bi držala jedan cvijet ili više manjih cvjetova kao što su ruže, presličica ili žabnjak. Možete ju postaviti na svoj noćni ormarić ili u kupaonicu pored umivaonika kako biste uljepšali jednostavne svakodnevne trenutke.

Vaza u obliku čaše

Cvijeće poput zumbula, narcisa ili tulipana koje ima malo deblje stabljike izgledat će dobro u malo raširenoj vazi. Sužava se prema dolje tako da se stabljike drže na mjestu u podnožju dok se cvijet nalazi iznad ruba vaze.

Vaza za buket cvijeća

Veliki buket cvijeća na stolu može smetati razgovoru za večerom i oduzeti puno mjesta, pa je za dekoraciju bolje postaviti manju vazu s cvijećem. Takve su vaze i bolji izbor za stolić za kavu u dnevnom boravku, na kojem nećete željeti postaviti ništa preveliko. Cvijeće koje možete iskoristiti su ruže, vrtne reznice ili divlje cvijeće.

Na kraju, nemojte se bojati miješati i kombinirati različite vaze. Vaze različitih veličina izgledat će izvrsno ako su postavljene zajedno, primjerice visoka vaza s ružama pokraj okrugle vaze s tulipanima.

Izvor: http://www.designhunter.co.uk/home/2017/2/18/how-to-choose-the-right-vase-for-your-flowers

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu