Zašto je stakleni stolić za kavu dobar izbor za dnevni boravak?

Kad birate stolić za kavu, vjerujemo da uvijek birate praktičnost, ali želite i da se lijepo uklapa u uređenje vašeg prostora. Kvalitetan stolić mora izdržati nezgode kao što su prolijevanje napitaka ili prevrtanje, stoga jeftinija opcija možda nije uvijek i najbolja. Najpouzadniji materijal na tržištu je staklo, a u nastavku članka donosimo pet razloga zašto je stakleni stolić savršen izbor za vaš dnevni boravak.

Sigurniji su nego što mislite

Možda se staklo ne čini prikladno za stolić za kavu, ali bit ćete iznenađeni koliko je zapravo sigurno. Staklo koje se koristi za izradu ovih stolića je sigurnosno staklo zvano kaljeno staklo. Teško da će se razbiti jer je prošlo kroz postupak jačanja, a ako se i razbije, razbit će se u male bezopasne komade, pa su šanse da ćete se ozlijediti kad ih uklanjate, jako male.

Otporni su na većinu nezgoda

Koliko su sigurni, toliko su i izdržljivi. Staklo koje se koristi za njihovu izradu je oko 4 – 5 puta jače od bilo kojeg stakla koje inače možete kupiti. Kaljeno staklo također se može laminirati, što je postupak koji omogućava dobivanje čvršćeg, jačeg stakla. Površina je otporna na ogrebotine, što ju čini savršenom za odlaganje šalica ili ključeva.

Mogu se jednostavno zamijeniti

Iako je staklo čvrsto i izdržljivo, nezgode se događaju. Mala je vjerojatnost da će se staklo slomiti, ali ponekad se i to zna dogoditi. Kad se ovakvo staklo razbije, razbit će se u mnogo malih komadića koji se mogu sigurno i lako ukloniti. Nakon što završite s čišćenjem, možete naručiti izradu stakla po mjeri i umetnuti u okvir stolića.

Lako se čiste i održavaju

Čišćenje staklenog stolića za kavu nije nikakav problem. Danas imamo širok izbor sredstava za čišćenje koja su namijenjena baš za staklo, s kojima možete dobiti onaj završni sjaj nakon čišćenja. Može poslužiti čak i sapunasta voda, koju možete obrisati s kuhinjskom krpom ili ručnikom.

Moderan su komad namještaja

Pogodnosti koje smo dosad spomenuli čine staklo praktičnim i funkcionalnim, ali ono također pruža moderan izgled. Ne samo da možete izabrati prozirno staklo, već na izbor imate ogromnu količinu nijansi i boja. Možete imati crnu, crvenu, žutu, pa čak i sivu nijansu. Zahvaljujući tome možete ga lako prilagoditi uređenju vašeg dnevnog boravka.

Nadamo se da ćete se nakon ovog članka uvjeriti u to koliko je dobra ideja imati stakleni stolić za kavu. 

Izvor: https://www.culturesouthwest.org.uk/furniture/5-reasons-to-choose-a-glass-coffee-table/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu