Idealan namještaj za uređenje malog dnevnog boravka

Iako imate mali dnevni boravak, ne znači da ste ograničeni što se tiče njegovog uređenja, već ste možda i u prednosti. Puno teže može biti uređivanje većeg dnevnog boravka, pogotovo ako nemate prevelik budžet. Važno je da ga opremite pravim namještajem, stoga donosimo neke savjete u nastavku članka.

Zrcalni dizajn namještaja

Mnogo je savjeta i trikova kako učiniti manji prostor većim. Većina njih uključuje svjetlo, jer će se tako prostorija činiti manje skučenom. Zašto onda ne biste izabrali namještaj kojim biste unijeli više svjetlosti u prostoriju? Izbor zrcalnog dizajna namještaja je poprilično širok. Umjesto da imate običan stolić za kavu, izaberite onaj sa zrcalom koji će pomoći u odražavanju prirodne svjetlosti koja se ulijeva u vaš dom. Osim toga, takav namještaj odlično će izgledati u vašem dnevnom boravku.

Stolići za kavu

U malom prostoru bitno je ne zanemariti funkcionalnost. Postoji određeni namještaj kojeg svaki dnevni boravak treba, npr. mjesto na koje će se odložiti šalice s vrućim napicima ili vaze s cvijećem. Iako biste možda željeli imati veliki stolić za kavu ispred svog naslonjača, vjerujte nam da vam to ne treba. Sasvim je dovoljno imati mali stolić kraj trosjeda. Ako su niži od naslona trosjeda bit će prilično dobro skriveni, a vi neće izgubiti na funkcionalnosti.

Stalci za dnevni boravak

Odlična su ideja da dodate malo osobnosti dnevnom boravku, s obzirom da ih možete iskoristiti tako da na njih postavite fotografije, knjige i ostale osobne stvari. Možda nećete imati puno prostora kojim ćete moći raspolagati, ali ćete svejedno htjeti izložiti slične predmete, pogotovo zato što oni mogu povećati osjećaj udobnosti u prostoriji. Umjesto da se odlučite za velik i glomazni komad namještaja, odaberite onaj koji neće zauzeti mnogo prostora. Ako se metalni detalji ne uklapaju najbolje u interijer vašeg dnevnog boravka, pravi izbor za vas su vitke drvene police.  No u svakom slučaju ćete pronaći stalke svih oblika i veličina, pa ćete moći pronaći onaj koji je idealan za vaš dnevni boravak, bez obzira koliko velik bio.

Namještaj za sjedenje

Naslonjači i trosjedi su uvjerljivo najvažniji dio svakog dnevnog boravka. Osnovan su komad namještaja koji će vam pomoći da se opustite nakon dugačkog dana. Odabir pravog trosjeda je vrlo važan, jer nikako ne želite da vaš dnevni boravak izgleda tijesno. Srećom, izbor je zaista širok, stoga možete odabrati onaj koji najbolje pristaje vašem prostoru, bez obzira na veličinu. Jedan od prijedloga je da razmislite o kutnoj garnituri. Trosjedi u obliku slova L mogu se postaviti odmah uza zid. Njihov kompaktan dizajn omogućava da imate nekoliko različitih opcija za sjedenje – možete se sklupčati na njihovom glavnom dijelu ili se ispružiti na produžetku. Kauči na razvlačenje su također dobra ideja. Općenito su prilično kompaktni i prednost im je što se mogu iskoristiti kao krevet. Idealni su ne samo za manji dnevni boravak, nego i za manji stan ili kuću, što znači da ne morate imati dodatnu gostinjsku sobu. Sa kaučem na razvlačenje možete ovladati problemom manjeg broja soba pa možete slobodno pozvati prijatelje ili članove obitelji da prenoće kod vas.

Kolica za priće i posluživanje

Ne morate nužno imati veliki stolić za kavu u dnevnom boravku. Zapravo, preporučljivo je da ga uopće nemate što može pomoći da dobijete više prostora. Međutim, u nekim prilikama kad ćete posluživati piće ili grickalice svojim gostima, bit će potrebno nešto na što ćete ih odložiti. Kolica za posluživanje su odlično rješenje, jer ih možete držati u kutu prostorije gdje vam neće smetati. Dostupna su u različitim oblicima i veličinama, pa lako možete pronaći ona koja vam najbolje odgovaraju. Ne moramo posebno naglašavati koliko su otmjeno rješenje.

Dekorativni ukrasi

Svaki dnevni boravak treba dekoracije koje će unijeti malo boje i života u njega. Velik je izbor dekorativnih predmeta namijenjenih za male prostore, kao što su zidni sat ili zrcalo, pa čak i tepih koji uopće neće zauzeti prostor, a prostoriji će dati karakter.

Slijedite savjete koje smo vam dali i neće proći mnogo vremena, a vi ćete uživati u svom malom dnevnom boravku.

Izvor: https://blog.furnitureinfashion.net/what-is-the-best-furniture-for-a-small-living-room/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu