4 savjeta za stilski uređen dom

Malo dotjerivanja postojećeg stanja u stanu ili kući je uvijek dobra ideja, a može vam pomoći i da povećate njihovu vrijednost. Čak i s malim budžetom možete napraviti neke promjene u kojima ćete uživati.

Uredite svoj dnevni boravak prema onom što najviše volite raditi kad odmarate

Udoban i iskoristiv dnevni boravak započinje dobrim rasporedom. Raspored namještaja, tepiha i osvjetljenja utječe na to koliko ćete se ugodno osjećati. Postavite si pitanje što najviše volite raditi u dnevnom boravku, jer bi vam odgovori mogli pomoći oko raspoređivanja namještaja. Tko najviše boravi u dnevnoj sobi, možda obitelj, prijatelji, vaši posjetitelji ili kućni ljubimci? što volite raditi u svojoj dnevnoj sobi – gledati TV, čavrljati, čitati, igrati se? Koje biste aktivnosti možda željeli raditi zajedno s drugima, kao što su igre, gledanje filmova?

Pravilno razmjestite namještaj

Što su komadi namještaji bliže postavljeni, atmosfera je prisnija i toplija, ali pobrinite se da ostavite dovoljno prostora za kretanje. Namještaj koji već imate možete presvući i dati mu novi izgled. Ovisno o vašim omiljenim aktivnostima, opcije koje biste trebali uzeti u obzir mogle bi biti prostor za čavrljanje s udobnim namještajem za sjedenjem i stolićem, prostor za igranje društvenih igara ili gledanje televizije s jastucima i naslonjačima za odmaranje, prostor za najmanje članove obitelji sa mekim tepihom ili pak mali kutak za čitanje s velikom foteljom, stolićem za kavu i lampom.

Odijelite prostorije tepisima

Tepisi i sagovi poboljšavaju akustiku prostorije i zadržavaju pogled na namještaju. Kad kupujete tepih, bitno je pronaći pravu veličinu. Preveliki sagovi mogu ”preplaviti” prostoriju, dok premali izgledaju izgubljeno. Duljina saga bi trebala biti 20 centimetara duža sa obje strane trosjeda. Otprilike trećina namještaja, poput trosjeda i naslonjača bi trebala imati prostora oko sebe.

Pustite svjetlo u vaš dnevni boravak

Ništa drugo ne stvara ugodnu atmosferu kao što je prirodno, danje svjetlo u dnevnom boravku. Međutim, vremenske prilike neće vam uvijek ići na ruku, pa ćete se morati osloniti na rasvjetna tijela. Zapamtite da su podne lampe idealne za kutak za čitanje, dok su stolne svjetiljke dobre za ambijentalno osvjetljenje. Privjesna svjetla odlično će izgledati ako će visjeti sa stropa u centru prostorije, a niska podna svjetla u kutu prostorije će djelovati ugodno.

Izvor: https://www.tidyawaytoday.co.uk/5-tips-for-a-stylish-new-home/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu