Kako očistiti slike na zidovima

Kada donosite odluku o uređenju i pritom želite uložiti u umjetničke slike koje će krasiti vaš dom, želite biti sigurni da vrijednost vaše investicije traje. Pravilno zbrinuta, vrijednost umjetničkog djela trebala bi se s vremenom povećavati. Pravilna briga o umjetničkim dijelima presudna je za njihovo očuvanje, a održavanjem će izgledati jednako lijepo kao i onog dana kad ste je dobili. Da bismo vam pomogli, danas donosimo naše savjete za brigu o vašim uokvirenim umjetninama.

Briga o umjetninama

Predlažemo da umjetnine stavite izvan izravne sunčeve svjetlosti kako biste spriječili blijeđenje. Ako se pitate je li ih sigurno objesiti u kupaonicu – sve dok nisu izložene izravnoj vodi iz umivaonika ili tuša, trebalo bi sve biti u redu.

Čišćenje stakla

Što se tiče čišćenja stakla, postupak je prilično jednostavan. Prvo biste trebali ukloniti svu prašinu za što možete iskorititi sušilo za kosu s hladnim puhanjem. Zatim mekom krpom od mikrovlakana i sapunicom lagano obrišite staklo pazeći da ne pritiskate previše. Za kraj upotrijebite suhu stranu krpe od mikrovlakana (ili novu) kako biste uklonili ogrebotine i uklonili višak tekućine. Pazite da ne upotrebljavate proizvode za čišćenje stakla koji sadrže amonijak jer će zapravo naštetiti staklu i mogu učiniti da se čini mutnim.

Ne zaboravite na okvir

Okvir zahtjeva samo lagano brisanje prašine. Svi znamo da se nezgode događaju i ponekad na vašem okviru može nastati malo veća šteta od uobičajenih mrlja. Ako imate okvir u prirodnoj boji, ogrebotine se ne bi smjele previše isticati ili čip ne bi se trebali isticati. Ogrebotine na crnom okviru možete jednostavno ispuniti crnim flomasterom, a bijele okvire bijelim lakom za nokte.

Izvor: https://www.graymalin.com/lifestyle/how-to-clean-your-framed-prints

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu