Košare kao zanimljiv dekorativni komad u uređenju doma

Prijeđete li pogledom po svom domu, možda ćete uočiti neke košare kako stoje tu i tamo, najčešće kao dekorativni predmet o kojem ne razmišljate previše. Vjerojatno su tamo kako bi pohranile vaše potrepštine za hobije kojima se bavite ili vam služe za nošenje stvari na piknik, ali rijetko se na njih gleda kao na zanimljive dekorativne predmete. Možda je došlo vrijeme da vam damo pokoji savjet kako da ih iskoristite osim kao mjesto za odlaganje svakojakih sitnica.

Košare za pohranu koje nećete željeti sakriti

Na raspolaganju vam stoji mnoštvo materijala između kojih možete izabrati ono što najviše odgovara vašem osobnom stilu. Korištenje pletene košare za spremanje deka i pokrivača već je uobičajena praksa, no jeste li razmišljali o tome da jednu iskoristite za spremanje drva za svoj kamin? Još jedna neočekivana ideja: pokušajte knjige za stolić ili albume s fotografijama spremiti u košaru uz kauč umjesto na stolić.

Zračne biljke u košari će izgledati odlično

Vješanje cvijeća nije neka novost, ali zračne biljke u maloj žičanoj košari rijetko se mogu vidjeti. Baš zbog toga što im ne trebaju zemlja i puno vode, odličan su izbor za izlaganje u košari.

Olakšavaju organizaciju u kupaonici

Pletene košare u kupaonici mogle bi privući plijesan i insekte, pa je dobra alternativa umjesto njih koristiti moderne žičane košare. Jednostavne košare od žice su idealne za spremanje zarolanih ručnika za goste, organiziranje proizvoda za lice ili spremanje papuča u koje volite uskočiti nakon kupanja. Budući da ova vrsta košare ima široko raspoređene žice, važno je održavati stvari urednima.

S njima ćete dobro iskoristiti prostor

Prostor iznad vaših kuhinjskih ormarića često je ostavljen da skuplja prašinu. Dodavanjem nekoliko košarica za pohranu stvari koje vam rijetko trebaju više neće zjapiti prazan, već će biti iskorišten i uređen. Budući da se ovaj prostor često masti od uporabe peći, preporučujemo žičanu ili tkaninsku košaru koju možete lako očistiti. Ako se ne želite penjati po kuhinjske potrepštine, ovaj dodatni prostor možete ukrasiti izlaganjem vintage boca ili limenki u košarama.

Dodaju ”ono nešto” u svaku prostoriju

Već imate neke košare koje samo leže uokolo? Čak i jednostavna košarica može poslužiti kao dekorativni komad. U njih možete utkati umjetno cvijeće ili ih možete oslikati.

Održat će čistima vaše radne površine

Organiziranje kuhinjskog pulta zadatak je koji nitko ne želi obaviti, ali svi se osjećamo puno bolje kad se za to pobrinemo. Niska, široka košara je super rješenje za sve te nasumične začine i ulja, koji će lijepo izgledati uredno posloženi. Plitke košare također dobro funkcioniraju u stolićima za organizaciju svijeća, olovaka i drugih korisnih stvari koje pomažu stvaranju nereda.

Smanjuju nered na ulazu u vaš dom

Ulazni dio vašeg doma prvo je mjesto koje vaši gosti vide. Super organiziran i uredan ulaz ponekad je teško postići. Odličan način za čuvanje kišobrana, rukavica, torbi i ostalih potrepština od svačijih pogleda je ako ih odložite u male košare posložene jedne pokraj drugih.

Omogućavaju prostor za odlaganje stvari u gostinjskoj sobi

Nemate ormar za posteljinu u gostinjskoj sobi? Vaši gosti mogu se osjećati kao kod kuće ako dodatne deke i jastuke složite u košaru. Ručnici, papuče za goste ili čak ogrtač pokazat će im koliko vam je drago da su vas došli posjetiti.

Mogu poslužiti čak i za cvijeće

Ako želite unijeti prirodu u svoj dom, koji je bolji način od sadnje stabla? Debela pletena košara od pruća idealna je za neko prekrasno stablo. Košare su lakše od standardnih tegli za sadnju biljaka što olakšava premještanje vrlo velikih biljaka poput ove po potrebi. Obavezno prvo posadite stablo u plastičnu teglu kako biste uhvatili vodu.

Izvor: https://www.thespruce.com/decorating-with-baskets-4157914

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu