Raspisan treći ovogodišnji natječaj za zakup državnih poslovnih prostora

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je u srpnju odluku o raspisivanju natječaja za zakup državnih poslovnih prostora. Rok podnošenja ponuda je do 10.9.2021. u 12 sati, a ponuditelje se obvezuje da pisanu ponudu za zakup poslovnih prostora sa svom potrebnom dokumentacijom dostave u navedenom roku. Ugovor o zakupu poslovnog prostora sklopit će se s onim ponuditeljem koji ponudi najviši iznos zakupnine i ispunjava sve uvjete iz natječaja.

Ugovor se sklapa na određeno razdoblje od 10 godina, a počinje važiti od dana njegove solemnizacije od strane javnog bilježnika, za što troškove snosi zakupnik. Zakupnik je dužan plaćati ugovorenu zakupninu, te je oslobođen plaćanja zakupnine za prvi mjesec od dana solemnizacije ugovora o zakupu, zbog potrebe da se poslovni prostor stavi u funkciju. Zakupodavac može otkazati ugovor o zakupu u slučaju da zakupnik ne plati iznos ugovorene dvije zakupnine, ukoliko u roku od tri mjeseca od solemnizacije ugovora o zakupu ne stavi poslovni prostor u funkciju i ako na bilo koji način krši odredbe ugovora.

Zakupnika se obvezuje i na ugovaranje police osiguranja s osiguravateljem, kojom će se prostor osigurati od požara i drugih rizika, ali i policu osiguranja u korist zakupodavca koja će pokrivati izvanugovornu odgovornost za štetu. Dužan je u roku od 60 dana od dana sklapanja ugovora iste dostaviti zakupodavcu.

Ponuđena su sveukupno 32 poslovna prostora u Hrvatskoj, od kojih se 21 nalaze u Zagrebu. U Bjelovaru, Osijeku i Petrinji se nudi po jedan poslovni prostor dok se u obalnom dijelu oni nalaze u Splitu, Rijeci, Puli i Milni na Braču.

Više informacija o uvjetima natječajaja kao i o samim poslovnim prostorima možete potražiti na: https://www.hr-nekretnine.hr/natjecaji/natjecaj-za-zakup-poslovnih-prostora-3-21/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu