Pročitajte gdje i kako se prijaviti za sufinanciranje kondenzacijskih bojlera

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za nabavu kondenzacijskih bojlera i kondenzacijskih kotlova za zgrade koje su stradale u potresima 22. ožujka, te 28. i 29. prosinca 2020. godine. Fond će dodijeliti sredstva oštećenima na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije. Mjerom su osigurana 32 milijuna kuna koji će se dodjeljivati do 31.12.2021. ili do iskorištenja sredstava.

Na javni poziv mogu se javiti fizičke osobe, odnosno građani, vlasnici/suvlasnici stanova i obiteljskih kuća, te upravitelji zgrada koji sukladno posebnim propisima zastupaju vlasnike/suvlasnike stambeno-poslovnih i višestambenih zgrada. Sufinancirat će se nabava odnosno kupnja kondenzacijskih bojlera za pojedinačne stambene jedinice unutar obiteljskih kuća, vištestambenih zgrada ili stambeno-poslovnih zgrada, te kupnja i ugradnja kondenzacijskih kotlova za zajedničke kotlovnice višestambenih zgrada ili stambeno-poslovnih zgrada.

Prema ovom pozivu opravdani troškovi su troškovi nabave novog kondenzacijskog bojlera kojim se zamjenjuje postojeći pojedinačni etažni bojler i novog kondenzacijskog kotla kojim se zamjenjuje postojeći plinski kotao koji nije kondenzacijski. Datum izdavanja računa uzima se kao vrijeme nastanka troška.

Bespovratna sredstva se prema ovom Pozivu dodjeljuju putem sredstava donacija i subvencija u iznosu do 80% opravdanih troškova. Za nabavu kondenzacijskog  bojlera moguće je ostvariti najviše 8.000 kuna po stambenoj jedinici, dok je za nabavu kondenzacijskog kotla moguće ostvariti najviše 4.500 kuna po stanu/poslovnom prostoru, odnosno najviše 300.000 kuna po jednoj višestambenoj zgradi odnosno stambeno-poslovnoj zgradi.

Građani svoje prijave mogu predati i pisanim i elektroničkim putem, dok upravitelji zgrada to mogu učiniti isključivo elektroničkim putem. Prijave će se razmatrati prema redoslijedu kojim su zaprimljene. Sve prijave koje su pravovremene, dopuštene i izjavljene od strane podnositelja zahtjeva i sadrže svu dokumentaciju propisanu pozivom, bit će ocijenjene u skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu dodjeljivanja sredstava Fonda za za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nakon toga će Fond s odabranim korisnicima sklopiti ugovor o neposrednom sufinanciranju nabave kondenzacijskog bojlera ili kotla.

Više informacija možete potražiti na: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/zapocelo-zaprimanje-prijava-za-sufinanciranje-kondenzacijskih-bojlera/13731

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu