Kako izabrati savršen naslonjač za vaš dom?

Uzimajući u obzir koliko puno vremena provodimo u krevetima i sjedeći u naslonjačima, zdravorazumski je da bismo trebali istražiti i dobro razmisliti u što ulažemo svoj novac. Zbog toga danas donosimo članak koji će vas usmjeriti u procesu kupnje naslonjača i osigurati da naslonjač za koji se odlučite bude savršen izbor za vas.

Raspored prostorije i mjesto koje će naslonjač zauzeti

Prvo što morate odlučiti je u kojoj će se prostoriji naslonjač nalaziti i gdje ćete ga postaviti. Nakon što to napravite, morate razmotriti konfiguraciju. Hoćete li odabrati dva naslonjača jedan nasuprot drugom, dva naslonjača pod pravim kutom ili jedan naslonjač i kutnu garnituru? Zatim morate razmisliti gdje ćete postaviti naslonjač i koju će orijentaciju imati.
Nije isto ako će biti postavljen uz zid ili u središte sobe, biti okrenut prema prozoru ili ispod njega? U potonjem slučaju morate ozbiljno razmisliti o tkanini kako biste bili sigurni da kauč ne blijedi na jakom suncu.
Posljednje što trebate uzeti u obzir je pristupačnost. Zaista morate paziti da naslonjač može proći kroz bilo koja vrata ili stubište na putu do odredišta. Sigurno ne želite proći cijeli ovaj proces samo da biste pali na posljednjoj prepreci i da ne možete naslonjač unijeti u sobu kad stigne.

Odaberite veličinu i oblik

Sada kad znate kako želite da naslonjač bude postavljen i gdje će se nalaziti, morate razmisliti o njegovoj veličini i obliku. Uvijek osobno isprobajte naslonjač ako je to moguće, a pomoću trake ili papira označite veličinu naslonjača u sobi. Tako ćete sigurno znati hoće li stati tamo gdje vam treba.

Odlučite se za stil koji vam odgovara

Sljedeće pitanje pri odabiru savršenog naslonjača je njegov stil. Želite biti sigurni da će se naslonjač koji odaberete slagati s ostalim namještajem u prostoriji. Nemojte se bojati odabrati nešto manje očito, samo pazite da konačni izgled bude kohezivan i da naslonjač ne izgleda kao da ne pripada ondje.

Fokusirajte se na tkaninu

Ako će se vaš kauč koristiti u spavaćoj sobi za goste ili u nekoj drugoj prostoriji, bit ćete mnogo više fleksibilniji prilikom odabira tkanine. Međutim, ako u svojoj obitelji imate djecu ili kućne ljubimce, naslonjač bi se mogao brzo istrošiti. Morat ćete biti sigurni da je navlaka izdržljiva i može podnijeti učestalo korištenje.

Bilo da se radi o koži, pamuku, lanu, baršunu, samtu, vuni ili mikrovlaknu, svaka ima svoje prednosti i nedostatke. Što god odabrali, pobrinite se da se lako čisti. Neke tkanine poput kože mogu se obrisati, druge se mogu očistiti na licu mjesta. Ako je vjerojatno da će vam se kauč jako zaprljati, razmislite o navlakama koje se lako mogu skinuti, oprati i po potrebi zamijeniti. Također možete nabaviti naslonjače obrađene posebnim premazima koji štite tkaninu od mrlja.

Boju birajte pažljivo

Trebate li nabaviti nešto neutralno što će se uklopiti? Ili biste se trebali potruditi i odabrati pravi komad koji se ističe? Možda nešto jednostavno ili za uzbudljiv i privlačan uzorak?
Ovdje zaista nema točnog ili pogrešnog odgovora. Nemojte se previše usredotočiti na trenutne trendove jer je kupnja naslonjača velik korak kojeg nećete mijenjati kako se pojave neki novi trendovi. Umjesto toga, odlučite se za nešto za što znate da će vam se sviđati godinama.
Ako imate djecu ili kućne ljubimce, vjerojatno je bolje izabrati tamniju boju ili nešto s uzorkom jer će to pomoći prikriti sve prljave tragove prstiju ili mrlje.

Praktičnost na prvom mjestu

Odlično je imati lijep naslonjač, ali ako je toliko neudoban da nitko ne želi sjediti na njemu, koja je njegova svrha? Razmislite za što ćete ga uglavnom koristiti. Hoće li to biti za povremenu zabavu? Je li to u obiteljskoj sobi gdje ćete se ušuškati sa svojim mališanima? Hoće li biti u spavaćoj sobi i uglavnom će se koristiti za čitanje prije spavanja ili u kuhinji gdje pijete kavu s prijateljima? Ili negdje gdje volite leći, gledati televiziju i drijemati? Način na koji namjeravate koristiti naslonjač odredit će razinu udobnosti koja vam je potrebna.
Udobnost ovisi o punjenju jastuka. Jastuci ispunjeni perjem općenito su ugodniji, ali im je potrebno puno protresanja i namještanja kako bi izgledali lijepo. Punjenje od pjene ili vlakana nešto je čvršće i daje strukturu, ali nakon nekog vremena postanu ravni i mogu izgubiti oblik. U mnogim slučajevima kombinacijaperja i pjene može biti dobar kompromis.

Cijena se također mora uzeti u obzir

Zadnja no nimalo manje važna je cijena. Želite pametno investirati jer ćete nslonjač koristiti dugi niz godina. Dobra kvaliteta nije jeftina pa imajte to na umu.

Izvor: https://www.thedesignsheppard.com/furniture/how-to-choose-the-perfect-sofa-for-your-lifestyle

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu