Pravo je vrijeme da već počnete uređivati svoj dom jesenskim dekoracijama

Iako nam jesen kalendarski još nije blizu, niste jedini ako jedva čekate postaviti jesenske dekoracije. Prvi dan rujna može se smatrati datumskom granicom prije koje ne bi bilo u redu krenuti s ukrašavanjem.  Budući da nam je taj dan danas, možete slobodno krenuti postavljati ukrase, a mi ćemo vam dati malo inspiracije.

Bundeve su zaštitni znak jeseni, ali i bez njih se dom može urediti na jednostavan i elegantan način da bi se načinio prijelaz između godišnjih doba. Umjesto bundeva možete se fokusirati na boje, teksture, tkaninu i cvijeće.

Izvor: Pinterest

Neutralne jesenske dekoracije

Narančasta i crvena su tradicionalne jesenske boje, ali zato što su jarke boje, mogu djelovati poprilično uznemirujuće. Umjesto njih možete koristiti neutralne zemljane tonove kao što su prigušena narančasta, crvena ili svjetlosmeđa boja.

Postoje tri temeljna elementa za jesenski dekor koja ne uključuju bundeve ili ostali kičasti dekor. To su paleta boja, tkanine odnosno teksture, te cvijeće i lišće. Ove tri kategorije će vas voditi kroz ukrašavanje ove jeseni. Ako s vremenom i poželite u svoj dom staviti koju bundevu, ona će se jednostavno uklopiti u ono što već imate.

Izvor: Pinterest

Paleta boja

Za jesensku paletu boja trebali biste odabrati boje koje vam se sviđaju. Ako uživate u živim bojama, odaberite njih, a ako više volite neutralne boje, onda su one pravi izbor za vas.

Dekoracije su toliko osobni izražaji kreativnosti da ne smijete dopustiti da trendovi diktiraju ono što stavljate u svoj dom. Korištenje slika, tepiha ili tkanina izvrstan je način za određivanje koje će boje prevladavati u prostoru.

Jednom kad odaberete četiri ili pet boja koje želite koristiti, cijeli proces će ići jednostavnije i brže. Kad kupujete nove dekoracije ili pregledavate postojeću zalihu, birajte one koje se slažu uz odabrane boje.  

Tekstil kao baza za ukrašavanje

Nakon što se odabrali boje, pronađite tkanine koje vam mogu poslužiti kao ukras za jesen. Dodavanje deka, jastučića, stolnjaka ili čak tepiha uvelike će doprinijeti stvaranju jesenske atmosfere u vašem domu.

Deke kojima se volite ogrnuti možete pospremiti tako da ih objesite na kuke postavljene na zid – osim što je efektna dekoracija, napravit će dobar posao i s organiziranjem.

Uz deke, jastučići su još jedan odličan način za uređenje, bilo da su jednobojni ili s nekim zanimljivim jesenskim uzorkom i motivom.

Razmislite o posteljini, zavjesama i tepisima. Bilo bi odlično da oni budu čim neutralniji kako ih ne biste morali mijenjati sezonski. Međutim, ako ih želite imati u jesenskim bojama, onda su ovo izvrsni načini da prizovete jesen u svoj dom.

Cvijećem ćete staviti poseban naglasak

Posljednji temeljni element ukrašavanja za je dodavanje jesenskog cvijeća ili lišća. Možete koristiti osušeno ili umjetno cvijeće, ali pazite da nadopunjuje odabrane jesenske boje.

Izvor: https://graceinmyspace.com/how-to-decorate-for-fall-without-pumpkins/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu