Kako malu kuhinju vizualno učiniti većom?

Za mnoge od nas kuhinja je u posljednjih godinu dana postala vrlo važna prostorija u domu. Mnogi su naučili kuhati i peći i tako otkrili čari pripremanja hrane. Čak je i ona najmanja kuhinja srce svakog doma, a uz pomoć naših pametnih savjeta možete postići da ona izgleda veće.

Promislite o okomitom postavljanju polica

Mala kuhinja ima jako malo slobodnog prostora, pa je poželjno da ga ne zatrpavate bespotrebnim stvarima. Ako možete, premjestite kante za otpad u ormare. Privucite pogled prema prostoru što je više moguće slažući police okomito uz zidove. Zamijenite zavjese za rolete, koje će ostati složene na vrhu prozora kada se ne koriste. To daje čistiju siluetu i vizualno produžuje prozor. Upotrijebite okomite ručke ormara, a ne vodoravne i objesite slike u portretnom formatu, a ne vodoravno.

Pametan raspored sjedenja

Možda mislite da duga, uska kuhinja ili mali prostor znače da ne možete imati stol. Ponekad ste, naravno, u pravu. Umjesto toga mogli biste dodati policu koja će služiti kao stol za vaše obroke, a kad ju nećete koristiti, samo je možete presavinuti i postaviti uz zid. Druga je mogućnost mali, uredan stol za dvije osobe. Okrugli stol s postoljem je praktičan i vizualno upečatljiv. Dodajte stolice koje možete spremiti ispod stola kada se ne koriste.

Izvor: Pinterest

Slobodno koristite boje, ali oprezno

Birajte lagane i neutralne boje kako bi u kuhinji odražavale čim više svjetla. Uvijek možete istaknuti jednu boju u prostoru, ali zadržite se samo na njoj, jer bi tako mogli stvoriti osjećaj pretrpanosti. Metalik nijanse su još bolji izbor jer odražavaju još više svjetla. 

Izvor: Pinterest

Ključ je u malim komadima

Mali kućanski aparati su ono što vam treba. Mnogi proizvođači sada u svojoj ponudi imaju manje perilice posuđa, prikladne za ograničeni prostor.

Izvor: Pinterest

Držite najnužnije potrepštine u kuhinji

Iako svi volimo da naše kuhinje izgledaju lijepo, razmislite o tome što imate u kuhinji i što bi apsolutno trebalo ostati tamo. Na primjer, bi li knjige s receptima mogle biti spremljene u neku od ladica? Može li se vaša zaliha vina pospremiti na stalak u drugoj prostoriji? Bi li se ukrasni vrčevi i keramika bolje uklopili u blagovaonicu?

Izvor: Pinterest

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je potrebno svjetlo u svakoj prostoriji

Svi znaju da je prirodno, danje svjetlo najbolji način da prostorija izgleda veće, no što ako imate malu kuhinju bez prozora? U tom slučaju možda možete napraviti prozor u zidu koji odvaja vašu kuhinju od blagovaonice, ako tlocrt vašeg doma to dozvoljava. Alternativa je i korištenje zrcala s osvjetljenjem kao bi se stvorio fokus.

Izvor: Pinterest

Uz ove savjete, čak i mala kuhinja može postati vaš omiljeni prostor u domu.

Izvor: https://www.freshdesignblog.com/2021/08/how-to-make-a-small-kitchen-look-larger/

Pročitajte još

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je prošlog tjedna vijest da posljednji krug subvencija za stambene kredite...

Komentari

Povezano

Novi krug subvencija za stambene kredite

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama objavila je...

5 znakova da je došlo vrijeme za zamjenu usisavača

Usisavač je jedan od najvažnijih aparata u svakom kućanstvu....

Ostanimo povezani!

Pratite nas i na Instagramu